Start pentru ADAMI Media Prize, concursul filmelor, producțiilor TV și on-line din Europa de Est

ADAMI-concurs filme TV-logo-trm-md

A început primirea dosarelor la concursul „ADAMI Media Prize pentru diversitatea culturală în Europa de Est 2018”. Astfel, companiile de televiziune, de producţie media, jurnalişti, regizori, producători şi alţi profesionişti din domeniu din ţările Parteneriatului Estic, precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina sunt invitaţi să participe la concurs. Potrivit organizatorilor, aceasta este o oportunitate pentru profesionişti de a-şi prezenta lucrările pe arena internaţională, precum şi de a stabili contacte cu posturile de televiziune.

Premiul ADAMI Media Prize se acordă pentru cele mai bune programe și filme televizate, precum şi pentru programele on-line, dedicate problemelor de migrație, de integrare și diversitate etnică, religioasă și culturală. Câştigătorii la fiecare dintre cele șase categorii vor primi şi câte un premiu bănesc.

Fiecare participant la „ADAMI Media Prize 2018” cu experiență jurnalistică și cunoștințe de lucru în limba rusă, germană sau franceză are posibilitatea să aplice pentru o bursă ADAMI.

Dosarele pentru concurs pot fi depuse începând cu data de 1 februarie 2018. Termenele limită pentru materiale publicate între 11 octombrie 2016 – 31 decembrie 2017 este 1 iulie 2018, iar pentru cele apărute în perioada 1 ianuarie – 1 octombrie 2018, termenul limită este 1 octombrie 2018.

Premiul ADAMI Media Prize se acordă pentru următoarele șase categorii: în domeniul programelor culturale, de divertisment și a filmelor (de ficțiune); în domeniul programelor informaționale și a filmelor (non-ficțiune); pentru emisiuni de știri și scurt metraje non-ficțiune; Premiul ADAMI Media Prize pentru Tineri; Premiul ADAMI Media Prize on-line pentru pagina web; Premiul ADAMI Media Prize on-line pentru video-online.

Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de decernare a premiilor la Chișinău în noiembrie 2018, şi va fi difuzată pe canalele internaționale de televiziune. Concursul Premiul ADAMI Media Prize este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei și de ProCredit Holding Germania.

Mai multe informaţii despre concurs găsiţi pe www.trm.md

 

 

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: trm.md

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md