Spre Sfintele Paști, moldovenii din SUA au trimis daruri elevilor de la baștină – s. Izbiște, Criuleni

TVM--Izbiste-ajutor pentru copii d ela Diaspora din SUA.Still001

Mai mulţi moldoveni stabiliţi în Statele Unite ale Americii au întins o mână de ajutor copiilor nevoiaşi din localităţile de baştină. Astfel, un elev cu dizabilităţi locomotorii va putea merge singur la şcoală, iar copiii din alte 120 de familii au fost asiguraţi cu hăinuţe şi rechizite şcolare.

Acum doi ani, Natalia Marulea din satul Izbişte, raionul Criuleni, era hotărâtă să ia în plasament trei copii orfani din localitate, chiar dacă avea în grijă un băieţel cu dizabilităţi locomotorii. Acum, fiul ei Mihai a crescut mare şi este elev în clasa întâi. Nu a avut până acum suficienţi bani pentru un scaun cu rotile, de aceea, în fiecare zi, femeia îşi ducea fiul în braţe până la şcoală şi-napoi.

„De la un anişor umblăm prin spitale, am făcut şapte operaţii la picioare. Stau cu el la lecţii, pentru că nu reuşeşte să stea singurel. Îi place școala foarte mult, se străduiește, vrea la şcoală, învaţă poezii”, spune Natalia.

Aflând de greutățile prin care trece aceasta familie, mai mulţi băştinaşi din Criuleni, stabiliţi în America, le-au întins o mână de ajutor. Băieţelul a primit în dar un scaun cu rotile performant, iar de săptămâna viitoare va putea merge singur la şcoală.

Moldovenii din SUA au readus zâmbetul şi pe chipurile a peste 120 de copii din localitate, aducându-le ghiozdane cu rechizite, hăinuţe, încălţăminte şi jucării.

„Le-am făcut o surpriză de Ziua Umorului, Ziua Zâmbetului, pentru ca aceşti copii să zâmbească, să aibă bucurie în ochii lor”, afirmă Lidia Cioban, inițiatoarea proiectului.

Darurile au reprezentat un motiv de bucurie nu doar pentru copii, dar şi pentru părinţii acestora.

Anterior, acelaşi grup de moldoveni din SUA a făcut donaţii şi pentru alte sute de copii din Hârtopul Mare şi Hârtopul Mic.

 

Reportajul colegilor de la Moldova 1 TV

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Cartea s. Izbiște scrisă și lansată de Eduard Gherciu, medic din Moldova stabilit în Italia

Medicul Eduard Gherciu: „În Italia își exercită oficial profesia 323 medici și 14 stomatologi din Moldova”

Medicul Eduard Gherciu din Italia propune crearea unui organ autonom de coordonare a Diasporei MD

 

 

Sursa material: TRM

Sursa foto: captură video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md