Silviu Tănase despre trădarea camuflată: Monstruoasa coaliție sau cum anti-europenii au preluat puterea în Moldova


Ieri, 23 ianuarie 2015, în Parlamentul R. Moldova a fost formată o nouă majoritate: PLDM, PCRM, PD. Această majoritate și-a ales preşedintele Parlamentului (PD) și câte un vicepreşedinte de la PLDM și PCRM. 

Majoritatea a fost constituită după apropape două luni de spectacol dezgustător, pe care cele trei partide l-au jucat în fața societății și care trebuia să ne convingă că ei “au făcut tot posibilul” ca să existe o majoritate pro-europeană veritabilă, dar “obsesia lui Ghimpu pentru funcții și posturi” i-a impiedicat. Era evident imediat după alegeri că între PLDM, PCRM și PD există deja o înțelegere de a crea o majoritate în Parlament.

Mulți au ramas surprinși, deși în realitate, alianța celor trei partide PLDM, PCRM și PD este una firească și naturală. Indiferent de retorica pe care o au, personajele cheie a actualei majorități parlamentare provin din fostul PDAM (Agrarienii), care au fost o formațiune profund antieuropeană și rusofilă. Anume PDAM-ul a fost gruparea politică care a lansat teoria “vițelului deștept, care suge de la două vaci”, asumată și de actuala majoritate.

Majoritate PCRM + PLDM + PDM. Nu guvern minoritar

Pentru a camufla marea trădare care s-a produs ieri, mașina propagandistică din dotarea puterii a recurs la un truc de manipulare, lansând falsul despre instaurarea unui așa numit “guvern minoritar”. Un guvern minoritar este cel care nu are sprijinul majorității din parlament. Un guvern devine minoritar în cazul în care la nivel parlamentar se schimbă conjunctura, dispare sau se modifică acea coaliție care l-a învestit lipsindu-l de sprijinul politic inițial. În cazul de față, pentru instaurarea unui guvern va fi nevoie de o majoritate, de 51 de voturi. Un guvern instaurat de o majoritate parlamentară nu se poate numi minoritar. Prin urmare, Guvernul Republicii Moldova care va fi votat de PLDM, PCRM și PD va fi produsul acestei majorități parlamentare, iar cele trei partide își vor asuma răspunderea politică pentru el.

Multă lume discută dacă PLDM-ul îl va sprijini pe Iurie Leancă pentru funcția de Premier. Cel mai probabil că o va face, pentru a parfuma puțin atmosfera și așa urât mirositoare.

Occidentalii vor înghiţi în sec și se vor mulţumi că s-au ales măcar cu atât, cu un premier „pro-european”. Iurie Leancă este într-o situație destul de neplăcută. Dacă va accepta să fie învestit în funcție de comuniști, își poate pune astfel cruce pe cariera politică. Zarurile au fost aruncate ieri în parlament, iar Iurie Leancă a ratat posibilitatea de a nu participa la acest joc murdar. În contextul actual, nu va mai conta deloc cine va fi premier. Adevaratele decizii vor fi luate de cei care oficial nu vor avea nici o funcţie în stat – cei trei Vladmiri (Filat, Voronin si Plahotniuc). În realitate, acestea vor fi persoanele care vor conduce Moldova, restul (Premierul, miniștri, șefi de agenții etc.) nu vor face altceva de cât să execute ordinele celor trei.

Cel mai anti-european și anti-românesc partid a ajuns la putere

Consecințele constituirii acestei majorităţi vor fi cât se poate de triste. Pentru a le vedea mai bine, este cazul sa înțelegem exact ce înseamnă PCRM. PCRM este un partid rusofil, românofob, proimperial militant şi agresiv. PCRM e un partid profund anti-european, ancorat adânc în valorile sovietice. PCRM este autorul Concepţiei politicii naţionale a Republicii Moldova, în care „românii” sunt doar o minoritate printre multe altele. Vladimir Voronin, viitorul partener al alianţei de guvernare (PLDM, PCRM, PD), declara cu o săptămână înainte de algeri urmatoarele: „Ceea ce n-au reuşit atunci cu alde Hitler, nu vă supăraţi, alde Antonescu, cu tancurile, cu avioanele, acuma le fac paşnic cu Uniunea Europeană”. PCRM nu a votat pentru ratificarea Acordului de Asociere RM – UE, mai mult decât atât, a contestat acest acord la Curtea Constituțională. Cu acest „partener”, PLDM și PD vor construi o Moldova Europeana?

Din păcate, R. Moldova nu se poate rupe de trecutul sovietic. Indiferent de schimbări, în ultimii 20 de ani, soarta acestei țări este decisă de aceleași figuri (Lucinschi, Diacov, Filat, Voronin, Lupu, etc). Aceasta este una din explicațiile de ce Rusia este marele învingator al alegerilor din 2014. Occidentul a fost învins de politcienii corupți care în realitate nu au nici un proiect pentru această țară, fiind preocupați exclusiv de propriile interese. Dacă Putin vrea să cucerească Ucraina pe cale militară, politicienii corupți au adus Moldova la picioarele lui Putin, fără costuri prea mari. Prezența PCRM la guvernare este pentru ruși cea mai solidă garanție că nu va urma nici o apropiere periculoasă între R. Moldova și UE sau Româniași că vom ramâne într-o zona gri, un fel de Transnistrie europeană, „protejată” de neutralități iluzorii.

 

 

Sursa material şi foto: Timpul.md / Silviu Tănase

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter