ARHIVĂ 2015// Silvia Cărăuş: „Ninge pe strada mea” (din muzica românească de aur)


„Ninge pe strada mea”, o operă muzicală de rară sensibilitate şi fineţe artistică, pe care am ales-o în aceste zile de sărbătoare pentru a grăbi venirea fulgilor imaculaţi de nea în sufletele şi grădinile noastre, prin care va trece Pluguşorul – vestitor de Hristos şi sfinţii Săi.

Este un cântec retro de mare valoare, parte a muzicii româneşti de aur, scris cândva de Camelia Dăscălescu şi interpretat în ani ‘70 de celebra artistă Pompilia Stoian.

Îl vom asculta astăzi, la rubrica Muzica Neamului, în interpretarea admirabilă a artistei Silvia Cărăuş de la Chişinău, fostă membră a Corului „Moldova” al RadioTeleviziunii Naţionale.

Silvia Cărăuş este colega noastră, pe care o cunoaşteţi de la TV Moldova 1, unde realizează săptămână de săptămână îndrăgita emisiune DOR, manifestându-se ca o adevărată cercetătoare a valorilor, comorilor Naţionale, a personalităţilor româneşti din domeniile muzicii, literaturii, teatrului, filmului.

Ninge pe strada mea este primul cântec, din domeniul muzicii uşoare, pe care artista Silvia Cărăuş l-a interpretat solo. Evenimentul/debutul s-a produs la Televiziunea Naţională, emisiunea Telematinal, ediţia specială din 1 ianuarie 1994.

Silvia Cărăuş este prietena Studioului Flacăra, ne-a ajutat mult în calitate de redactor al emisiunii speciale DOR de Eugen DOGA, pe care o puteţi viziona pe acest site, la rubrica Flacăra TV, fiindu-ne, totodată, un preţios consultant la realizarea videoCLIPului documentar „Basarabie, nu plânge! cu Aurica Dicusară Basarabeanca, pe care o admiră cu sinceritate.

 

La Mulţi Ani, dragă Silvia Cărăuş!

Te rugăm să aduci fulgii – florile iernii – şi pe strada Moldovei noastre!

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: captură video

Sursa audio: Silvia Cărăuş

 

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (6)

  1. […] adus în casele noastre de artista Silvia Cărăuş, prin intermediul Televiziunii Naţionale Moldova 1 (TVM), este pentru noi, telespectatorii, ca o […]

  2. […] emoţionantă emisiune DOR, realizată la postul Naţional de Televiziune Moldova 1 de redactorul Silvia Cărăuş, interpretă de muzică uşoară, fostă membră a Capelei Corale „Moldova” a Radioteleviziunii […]

  3. […] debutat cu Ninge pe strada mea, un cântec românesc retro scris de Camelia Dăscălescu şi interpretat în ani ‘70 de celebra […]

  4. […] Silvia Cărăuş: „Ninge pe strada mea” (din muzica românească de aur) […]

  5. […] Silvia Cărăuş: „Ninge pe strada mea” (din muzica românească de aur) […]

  6. […] ARHIVĂ 2015// Silvia Cărăuş: „Ninge pe strada mea” (din muzica românească de aur) […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter