Sfântul voievod Ștefan cel Mare a fost cinstit și de oștenii demni din Oprișeni, Cernăuți


Comuna Oprișeni din raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, a devenit și mai renumită după ridicarea în inima satului a bustului marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Oprișenenii l-au omagiat cu mândrie pe Ștefan cel Mare și Sfânt, adunându-se lângă bustul din centrul satului. Preotul Gheorghe Covalciuc a oficiat un serviciu divin, pomenindu-l pe marele domnitor.

La evenimentul organizat de domnul Ilie Bezușco și familia sa, care au și depus eforturi maxime să ridice acest bust în localitatea Oprișeni, au participat reprezerntanți ai comunității românești din Ucraina, oaspeți din România.

Un mesaj de salut din partea doamnei Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți a fost transmis de domnul consul Edmond Neagoe.

Cu inima și sufletul au fost prezenți la evenimentul cultural de omagiere a Marelui Domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt la Oprișeni, domnul Vasile Adascăliței, profesor de istorie, jurnalistul Vali Barbazan de la Hudești și alți oaspeți dragi din România, reprezentanții  Societății pentru CulturaRomânească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, (Vasile Bâcu – președinte, Nicolae Șapcă – vicepreședinte), Ion Popescu,  președintele UI „Comunitatea Românească din Ucraina”, Aurica Bojescu, secretar responsabil al UI „Comunitatea Românească din Ucraina”.

Evenimentul cultural a fost prezentat de Nicolae Bodnariuc, directorul școlii de cultură generală din satul Oprișeni, regiunea Cernăuți.

 

Opriseni-Cernauti-bustul lui Stefan cel Mare si Sfint-slujba religioasa

Opriseni-Cernauti-bustul lui Stefan cel Mare si Sfint-urmasii

 

 

Sursa material: BucPress.eu

Sursa foto: Vasile Rauț 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter