Se caută un om de treabă! Jurnalistul Călin Hera caută un tânăr care-n ’92 i-a fost traducător în Transnistria


Jurnalistul român Călin Hera îl caută pe băiețelul care l-a ajutat cu traducerile din rusă în timpul războiului de la Nistru din 1992.

Acesta scrie pe blogul său că a venit în Republica Moldova 1992, pentru a realiza un reportaj din tranșeele războiului transnistrean.

Din păcate, acesta nu i-a reținut numele, însă a postat două fotografii cu el, menționând că, în prezent, acesta ar trebui să aibă în jur de 35 de ani.

“Nu reușisem să luăm pe nimeni cu noi, care să ne traducă. Așa că întâlnirea cu puștiul care învăța la Tiraspol, în limba română (generațiile de eroi, așa le zic), a fost fascinat de propunerea noastră. Beam pepsi în tren, vorbeam tare, cred că eram niște apariții bizare. Se uita cu ochii mari la noi. Nu i-a venit să creadă. A fost aventura vieții mele, avea să ne spună la final, apoi într-o scrisoare emoționantă, pe care însă n-o mai găsesc. Am găsit aceste fotografii. Băiatul acela, care spunea că vrea să se facă jurnalist, după experiența pe care am avut-o împreună acolo, în spatele frontului, ar trebui să aibă acum vreo 35 de ani. O fi acum flăcău voinic, om la casa lui. Sunt foarte curios ce face, cum a evoluat. Dacă aveți vreun fir, dacă îl știți, prieteni, dați-mi de știre”, povestește acesta.

Urmăriți aici reportajul pe care l-a realizat atunci jurnalistul. Dacă ați recunoscut băiatul din imagine, vă rugăm să-l contactați pe Călin Hera sau să ne scrieți la adresa redacției: info@moldova.org

 

In cautare-baiat_traducator_Transnistria 2-700px

 

 

 

Sursa material: portalul de ştiri Moldova.ORG

Sursa foto: Călin Hera

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter