Scriitorului Mircea Lutic de la Cernăuţi i-a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al Bucovinei


Deputații Consiliului Regional din Cernăuți au decis să acorde titlul de cetățean de onoare al Bucovinei (nordului Bucovinei) scriitorului de limbă română Mircea Lutic – informează publicația Molodi Bukovineț.

“Pentru contribuția și implicarea în viața social-politică, dezvoltarea socio-economică, umanitară și culturală a regiunii Cernăuți, precum și pentru realizări deosebite în renașterea și promovarea activităților culturale, crearea de valori materiale și spirituale, se acordă titlul de Cetățean de Onoare al Bucovinei scriitorului, traducătorului, poetului, eseistului, criticului literar și istoricului Mircea Lutic”, – se arată în decizia adoptată în cadrul ședinței Consiliului Regional Cernăuți.

Mircea Lutic, născut la 29 mai 1939, în Iordănești (în prezent raionul Hliboca, regiunea Cernăuți), este scriitor atât de limbă română, cât și ucraineană.

Este absolvent al Colegiului Pedagogic din Cernăuți și al Facultății de Istorie și Filologie din cadrul Universității din Chișinău.

În prezent, Mircea Lutic este redactor literar al ziarului de limbă română Concordia, cu sediul la Cernăuți.

 

 

Sursa material: portalul TOCpress

Sursa foto: Crai Nou

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter