Satul Sofiei Rotaru ar putea fi „înghiţit” de aşa-zisa comună Noua Suliţă, oraş care azi e centru raional


După prima comunitate teritorială unită – Mămăliga, care în decursul a doi ani, prin reuşite şi nereuşite, a acumulat experienţă, în raionul Noua Suliţă va apărea şi a doua. Săptămâna trecută, la 12 mai 2017, a avut loc sesiunea Consiliului Orăşenesc Noua Suliţă, la care a fost abordată chestiunea unirii benevole a comunităţilor.

Sesiunea şi-a dat acordul la unirea benevolă a comunităţilor teritoriale din satele Marşinţi, Stroieşti, Zelenyi Gai, Sloboda, Ryngaci, Şişkivţi, Răchitna şi din oraşul Noua Suliţă într-o singură comunitate teritorială cu centrul administrativ la Noua Suliţă. Populaţia acestor localităţi este de 20.361 de oameni. Fiecare localitate dispune de infrastructura socială necesară. Primarul oraşului Noua Suliţă, doamna Maria Nicorici, a declarat în faţa deputaţilor că, în prealabil a stat de vorbă cu fiecare primar al satelor, aceştia accentuând că nu sunt împotriva creării unei astfel de comunităţi.

Următorul pas va fi acceptarea acestei propuneri la sesiunile celor şapte consilii săteşti şi înaintarea documentelor spre examinare Cabinetului de Miniş­tri al Ucrainei.

 

Mai multe detalii aflaţi pe site-ul publicaţiei din Cernăuţi Libertatea Cuvântului.

 

 

 

Sursa material: Libertatea Cuvântului / Vasile Carlaşciuc

Sursa foto: Napoca News

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter