Românii din regiunea Cernăuţi vor avea reprezentantul lor în Rada Supremă – deputatul român Grigore TIMIŞ


Centrul de cercetări sociologice al Universităţii naţionale din Cernăuţi, asociaţia nonguvernamentala Institutul autoguvernării locale şi Societatea regională „Ştiinţa” din Cernăuţi au realizat un exit poll la alegerile parlamentare  anticipate din Ucraina în Circumscripţia electorală uninominală nr. 203, în care intră raionale locuite compact de românii din regiunea Cernăuţi, cu centrul în oraşul Noua Suliţă.

Potrivit rezultatelor exit-poll cel mai mare număr de voturi le-a obţinut la alegerile parlamentare din 26 octombrie 2014 candidatul român Grigore Timiş, şef ad-interim al Administraţiei raionale de stat Hliboca, regiunea Cernăuţi, (Blocul lui Petro Poroşenko) – 31,4 la sută. Pe locul doi s-a clasat Ivan Semeniuc cu un procentaj de 23,3 la sută. Viorel Iastremschi, şeful Administraţiei raionale de stat Herţa a obţinut 15,38 la sută, iar omul de afaceri – Dragoş Cosma a reuşit să acumuleze doar 6,39 la sută din voturile electoratului.

Dacă se vor adeveri rezultatele exit poll, atunci putem constata că de această dată comunitatea românească din nordul Bucovinei a ales, într-adevăr, cu inima şi sufletul.

 

Sursa material: portalul de ştiri BucPress Cernăuţi

Sursa foto/video: www.bucpress.eu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] Românii din regiunea Cernăuţi vor avea reprezentantul lor în Rada Supremă – deputatul român … Sursa material: portalul BucPress.eu […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter