Românii din reg. Cernăuţi au cântat „Hristos a Înviat” şi la Stejarul lui Ştefan cel Mare din Codrii Cosminului


A devenit o frumoasă tradiție ca în fiecare an, în cea de-a doua zi de Paști, românii din nordul Bucovinei și de pretutindeni să se adune în legendarii Codri ai Cosminului lângă Stejarul secular al Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a înălța rugăciuni în memoria arcașilor și răzeșilor moldoveni, care și-au sacrificat propria viață, apărând credința neamului și vetrele noastre străbune.

Potrivit BucPress, un sobor de preoți au oficiat un serviciu divin, iar liderii asociațiilor românești au abordat diverse probleme cu care se confruntă comunitatea românească din Ucraina, adresând, în același timp mesaje de felicitare cu prilejul luminoaselor sărbători de Paști.

Din partea instituției diplomatice române acreditate la Cernăuți, la parastas a fost present domnul consul Edmond Neagoie, care a felicitate comunitatea românească cu prilejul Sfintelor Paști, exprimându-şi admiraţia pentru gestul românilor de a-i omagia pe înaintașii neamului și de a se aduna an de an în inima Codrilor Cosminului, lângă Stejarul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

 

Invierea in Codrii Cosminului nordul Bucovinei 2-copii-16 apr 2017

 

LA STEJARUL LUI STEFAN CEL MARE DIN CODRII COZMINULUI – 2017
(17 secvente de Nicolae Hauca)

 

 

 

Sursa material: Radio Cernăuţi

Sursa foto: Nicolae Hauca

Sursa video: EuroMedia Cernăuţi

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter