Revista Forbes: actriţa Jennifer Lawrence este campioana încasărilor în anul 2014


Revista Forbes a relevat numele celor 10 actori care au adus cele mai mari încasări în anul 2014.

După ce a dezvăluit cu puţin timp în urmă lista actorilor super plătiţi, revista a anunţat şi clasificarea reţetelor de box office din 2014.

Protagonista peliculei Hunger Games I, Jennifer Lawrence, actriţa care va împlini în vară 25 de ani, cu încasări de 1,4 miliarde de dolari, a devenit campioana încasărilor în anul 2014. La această performanţă a contribuit, pe lângă Hunger Games, şi filmul X-Men: Days of Future Past, în care interpretează rolul mutantei Mystica.

Să mai amintim faptul că în această toamnă a avut un succes extraordinar în pelicula Serena, în regia Susannei Bier, alături de Bradley Cooper. În timpul Marii Depresii, George Pemberton (Bradley Cooper) se instalează împreună cu soţia sa, Serena (Jennifer Lawrence), în Carolina de Nord pentru a dezvolta o fabrică de prelucrarea a lemnului pentru construcţii.

31-12-2014-Jennifer Lawrence în Serena-Cotidianul.roDeşi străină în această regiune deloc primitoare, Serena se impune rapid ca egală a bărbaţilor care conduc acel imperiu forestier. Descoperă, însă, că soţul ei are un copil pe care l-a conceput cu câţiva ani în urmă în acea regiune cu o femeie simplă, Rachel (Ana Ularu), şi devine vulnerabilă şi sensibilă, dar, când află că ea nu va putea avea niciodată copii, fericirea mariajului lor se destramă definitiv. Din acel moment, singura sa dorinţă este aceea de a se răzbuna pe fiul nelegitim al lui George.

Tot în 2014 a fost răsplătită cu Golden Globe pentru cea mai bună actriţă nonprotagonistă, datorită intrepretării din American Bluff, şi cu un Premiu BAFTA, la aceeaşi categorie, înAmerican Bluff. Este nominalizată de critici pentru cea mai bună actriţă în Hunger Games – Cântecul revoltei, după frumoasa saga semnată de Susanne Collins.

Să amintim că pentru rolul ei din comedia romantică Silver Linings Playbook obţinuse,în 25 februarie 2013, Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

31-12-2014-jennifer_lawrence_in_jocurile_foamei-cotidianul.roÎn noiembrie a fost lansat The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 care continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Katniss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului precedent, va reapărea într-o postură neaşteptată.

Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Stanley Tucci, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman. În acest nou episod, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) se găseşte în Districtul 13. Sub îndrumarea Preşedintei Coin (Julianne Moore) şi la sfaturile credincioşilor ei prieteni, Katniss se lansează într-o bătălie violentă pentru a-l salva pe Peeta şi un întreg ţinut.

Jennifer Lawrence a fost figurată în ceară în acest rol, în colecţia lui Madame Tussaud.

Partea a doua va ieşi pe ecrane în 2015.

S-ar putea ca, datorită noii serii, ea să aducă şi anul viitor venituri serioase producătorului.

În 2015 va începe X-Men Apocalypse.

31-12-2014-Jennifer LawrenceRevista Rolling Stone o defineşte drept “cea mai talentată actriţă din întreaga Americă”.

Pe a doua treaptă a podiumului se află Chris Pratt, actor încă puţin cunoscut cu un an în urmă, care a adus 1,2 miliarde de dolari, urmat de Scarlett Johansson (1,18 miliarde de dolari), în timp ce Emma Stone şi Angelina Jolie ocupă poziţiile şase şi şapte, dovedind că anul 2014 a fost generos cu actriţele.

În 2013, recordul încasărilor fusese deţinut de Dwayne “The Rock” Johnson, iar în clasificarea Forbes existau numai două actriţe.

Chris Pratt a fost protagonist în două dintre cele mai apreciate filme ale anului: Gardienii Galaxiei şi The Lego.

Cele mai bune rezultate ale lui Scarlett Johansson se datorează peliculelor Captain America, Her şi Under the Skin.

Urmează, pe locul al patrulea, Mark Wahlberg remarcat în Transformers: L’Age de l’extinction, cu 1 miliard de dolari, Chris Evans (Captain America) cu 801 milioane de dolari, iar după deja amintitele Emma Stone (764 milioane de dolari) şi Angelina Jolie(758 milioane de dolari), îi regăsim pe James McAvoy (747 milioane de dolari), Michael Fassbender (756 milioane de dolari) şi Hugh Jackman (746 milioane de dolari). Acesta din urmă, mai ales datorită rolului său, Wolverine, din X-Men.

 

 

Sursa material/foto: Cotidianul.ro / Magdalena Popa Buluc

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter