Radio Moldova și poetul Ionel Simota au lansat CD-ul „Sentimente cu păsări” pe muzica maestrului Eugen Doga


Sentimente cu păsări” este titlul Albumului de poezie în lectura cunoscutului poet român Ionel Simota. Înregistrările au răsunat iniţial la emisiunile „Matinal de WEEK-end” şi „Univers poetic” de la Radio Moldova, iar CD-ul a fost lansat în aceste zile eminesciene la Biblioteca „Onisifor Ghibu” din Chișinău.

„Imposibila donaţie” în lectura autorului Ionel Simota este una dintre cele 27 de poezii incluse pe CD-ul „Sentimente cu păsări”, o selecţie din cele mai bune volume de versuri ale autorului.

„M-am gândit că e util şi aşa am pus acest proiect la cale împreună cu Alina Chiriac-Ivaşcu, buna mea prietenă de la Radio Moldova. Cu sprijinul multor oameni frumoşi de acolo ne-a reuşit această mică aventură literară. Pentru mine fiecare revenire la Chişinău este o gură de aer importantă pentru literatura pe care o scriu”, a spus poetul Ionel Simota.

„A fost prima mea experienţă de acest gen, mă bucur că ne-a reuşit, ideea a fost a lui Ionel Simota. Iată, de vreo patru ani colaborăm, vocea şi poezia lui se aude la Radio Moldova”, a spus jurnalista de la Radio Moldova, Alina Chiriac-Ivașcu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Trăim astăzi o conexiune între radio şi carte, consider că e bine atunci când un scriitor îşi doreşte să facă un spectacol din textul său. Este o onoare că a ales Radio Moldova. El scrie o poezie sublimă, interesantă, vrea parcă să atingă divinitatea. Este omul care îşi pune valorile în poezie”, a spus criticul literar Victoria Fonari.

Acest CD a apărut în 2018, Anul Centenarului. Ar fi bine să continue colaborarea noastră, să continuăm aceste poduri de carte, poduri de poezie cu poeţii de la noi, dar şi de cealaltă parte a Prutului”, a spus Alina Chiriac-Ivașcu.

 

 

 

Valy Boghean a înnobilat atmosfera cu un recital de cântece, după care Alina Chiriac-Ivaşcu a anunţat că protagonistul următorului CD cu înregistrări în studiourile Radio Moldova va fi cunoscutul poet de la Bălţi, Gheorghe Calamanciuc.

 

 

Reportajul Silviei Hodorogea pentru Moldova 1 TV

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Radio Moldova despre Independență, fondatorii statului R. Moldova și noi, urmașii…

Regizorul Teodor Guţu urma să joace rolul central în filmul început de Emil Loteanu// Radio Moldova

Radio Moldova: Amb. Iuliana Gorea Costin dsp. spectacolul „Creştini în Europa” şi filmul „D. Cantemir” la Cernăuți

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: capturi video și Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter