Promotorii limbii române din sudul Basarabiei participă la „Şcoala de vară dunăreană” de la Galați


40 de cadre didactice din Ucraina participă la „Şcoala de vară dunăreană”, aflată la ediţia a doua. Şcoala de vară se desfăşoară între 24 şi 28 iulie 2017, având ca scop perfecţionarea cunoştinţelor de limba română ale profesorilor şi învăţătorilor care predau în şcolile din sudul Basarabiei (actualmente regiunea Odesa).

Atelierul pedagogic este organizată de Asociaţia „Danubiana” Galaţi în parteneriat cu Colegiul Naţional „Costache Negri”, fiind susținut financiar de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București.

Spre deosebire de prima ediție a școlii de vară din anul 2015, la care au participat 25 de profesori și învățători din regiunea Odesa, la actuala ediție sunt implicate 40 de cadre didactice de etnie română din Ucraina: profesori și învățători din localitățile Oziornoie, Orlovka, Camâșovka, Izmail, Utkonosovka ș.a. Este un proiect care prevede un schimb de experiență între profesorii din cele două state.

Galati-Scoala de vara pt profesori de romana din Sudul Basarabiei 24-28 iulie 2017-GRUP

BucPress notează că în momentul de față, la Suceava, cadre didactice care predau limba română sau lecții în limba română în școlile din Ucraina participă la un curs de perfecționare organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. Stagiul de perfecționare se desfășoară pe parcursul a 6 zile și se axează pe trei teme majore: limba română, psihopedagogie școlară și spiritualitate românească.

 

 

Sursa material: Radio Cernăuți / Marin Gherman

Sursa foto: Viața Liberă Galați și BucPress.eu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter