Proiecţia filmului „Te iubesc, Ion şi Doina” continuă azi la Dublin, Coslada, Atena, Washington


Manifestările de comemorare a nemuritorilor Artişti, Ion şi Doina Aldea Teodorovici, care şi-au pierdut viaţa la 30 oct. 1992, într-un accident rutier învăluit de mister…, continuă astăzi, 7 noiembrie 2015, la Dublin, Coslada, Atena, Washington /Vienna, oraşe în care va fi proiectat filmul Te iubesc, Ion si Doina, un documentar de excepţie realizat la Chişinău, în 2014, de regizoarea Leontina Vatamanu.

Evenimentele de omagiere a legendarului duet al reîntregirii Neamului românesc sunt organizate de Diaspora Unionistă şi Blocul Unităţii Naţionale (BUN), în colaborare cu OWH Studio (producătorul filmului), din 30 octombrie până la 30 noiembrie 2015, în mai multe capitale europene (Roma, Padova, Paris, Madrid, Dublin, Londra), precum şi în unele oraşe din SUA (Washington / Vienna) şi Canada (Montreal).

Ma multe detalii privind locul şi ora desfăşurării evenimentelor găsiţi pe pagina evenimentului, dar şi pe afişele alăturate.

Iată ce scrie Serghei Petrovschi, preşedintele Comunităţii Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision”, organizatoarea proiecţiei de astăzi de la Dublin, Irlanda:

Moartea celor doi artişti a reprezentat o tragedie naţională. Deşi au trecut mai bine de două decenii de când cei doi nu mai sunt printre noi, creaţia lor va rămâne veşnic vie, ei fiind părinţii muzicii patriotice în perioada Renașterii Naționale de la sfărșitul anilor ‘80, începutul anilor ‘90. Să-i pomenim, să le cântăm muzica, să ne amintim cât de frumoşi și unici au fost.”

 

Le mulțumim din suflet producătorilor Leontina Vatamanu și Virgiliu Mărgineanu de la OWH Studio pentru deschiderea lor față de ideea noastră. Ne bucurăm că românii plecați departe de casă nu îi uită pe Ion și Doina, care sunt mai mult decât niște artiști – au fost și rămân adevărați apostoli ai românismului care au luptat pentru reîntregirea neamului românesc. Este datoria noastră să le transmitem mesajul mai departe„ – a declarat reprezentantul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu.

 

Dragi basarabeni / români din diasporă, vă îndemnăm să mergeţi la aceste evenimente de suflet, ca să-i cinstiţi pe aceşti vrednici înaintaşi ai noştri, spunându-le, împreună cu realizatorii documentarului: Te iubesc, Ion şi Doina!

 

Să nu-i uităm NICIODATĂ pe Ion şi Doina Aldea Teodorovici, Artişti care au însufleţit cu muzica lor patriotică Mişcarea de Eliberare Naţională din Basarabia postbelica (1988-1991) şi drumul nostru spre Libertate şi Independenţă.

 

Lumină Lină

 

In memorim Ion si Doina-proiectii film in capitale europene-POSTER-nov 2015

In memorim Ion si Doina-DUBLIN-proiectie film in capitale europene-POSTER-nov 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa material: FlacăraTV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: arhiva familiei Aldea Teodorovici

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter