„Producţie de film în Europa”, training organizat în premieră pentru cineaştii din Moldova


La Chişinău începe trainingul „Producţie de film în Europa”, destinat producătorilor de film autohton, cineaştilor, oamenilor de artă şi cultură, care doresc să ştie/poată accesa fonduri europene în cadrul Programului comunitar „Europa Creativă”.

Trainingul „Producţie de film în Europa” va avea loc pe 26 şi 27 septembrie 2016 şi este organizat în premieră la noi de Centrul Naţional al Cinematografiei din Moldova (CNC) – instituţie de stat fondată recent – în cooperare cu Ministerul Culturii şi Ambasada Franţei la Chişinău.

Orele şi adresa sunt precizate pe posterul CNC, publicat mai jos.

Potrivit unui comunicat de presă al CNC, cursul practic pentru cineaştii din Moldova va fi susținut de experți delegați de CNC al Franței: Sonia Medina – producător, regizor, scenarist, fondator Esperanza Production 2002, Paris, Franța şi Marie-Claude Seveau – specialist cooperare internaţională în cadrul CNC Franța.

Totodată, experţi ai Ministerului Culturii vor face o prezentare a subprogramului MEDIA al Programului Europa Creativa” și a oportunităților de finanțare a acestuia pentru domeniile Audiovizual și Cinematorgrafie.

 

cnc-training-productie-film-in-europa-26-si-27-sept-2016-700px

 

În comunicat se mai arată că trainingul este prima acțiune a CNC Moldova privind domeniul de formare profesională și face parte dintr-un șir de activitatăti dedicate dezvoltării cinematografiei naționale, care vor fi realizate în cooperare cu CNC Franța.

Reamintim că o delegație din partea CNC Moldova, condusă de directorul Valeriu Jereghi, a efectuat, în perioada 22-26 august 2016, o vizită de informare la Paris, la invitația CNC Franța, în cadrul căreia cineaştii moldoveni au avut posibilitatea să studieze la faţa locului mecanismul de funcționare a CNC francez, programele de asistență internațională, alte instituții afiliate domeniului, precum: Școala de film FEMIS, Registrul de Stat, Arhiva Națională ș.a. Părțile au convenit asupra semnării unui Acord de Cooperare dintre CNC-urile din Franţa şi R. Moldova, consilierii de către partea franceză în domeniul prezervării și dezvoltării patrimoniului cinematografic, creării Arhivelor și Registrului de Stat, instruirii specialiștilor, modernizării tehnologice etc. 

 

cnc-training-poster-26-si-27-sept-2016-700px

 
Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: Centrul Naţional al Cinematografiei din Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

  1. […] „Producţie de film în Europa”, training organizat în premieră pentru cineaştii din Moldova […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter