Principalul Studio de emisie al Radio Moldova va purta de-acum încolo numele artistului și jurnalistului Alexei Revenco


Numele regretatului om de radio Alexei Revenco va rămâne mereu în istoria şi memoria postului public Radio Moldova şi în sufletele radioascultătorilor. De astăzi, acest nume îl va purta cel mai mare studio din care distinsul om de cultură şi patriot venea în casele oamenilor cu ştiri de ultimă oră.

Decenii la rând acest studio a fost casa mare a sufletului lui Alexei Revenco.

„Această masă, acest scaun, căştile de aici: toate poartă amprentele lui Alexei Revenco. Doamne, spiritul lui e aici, el e cu noi, fiindcă Alexei Revenco aici mulţi ani spunea: „Bună dimineata, stimaţi radioascultători!” şi „Bună seara!”, povesteşte Veta Ghimpu Munteanu, redactor-prezentator la Radio Moldova.

 

Alexei Revenco (30 martie 1957 – 11 ianuarie 2021)

 

Patriot al Neamului, al postului public de radio, promotor al limbii române corecte, astfel l-au caracterizat colegii din radio pe Alexei Revenco la emisiunea moderată de Veta Ghimpu Munteanu, şi-au amintit clipele frumoase, dar şi lecţiile lui Alexei Revenco.

„Îl port şi îl voi purta o viaţă în sufletul meu pe Alexei Revenco pentru că am fost buni colegi, am avut şi o experienţă frumoasa, am prezentat împreună un spectacol mare. Îmi zicea că totul va fi bine, important e să articulăm frumos, să spui o vorbă rostită frumos în limba română. Îl ascultam şi îi savuram această voce frumoasa”, spune Alina Chiriac-Ivaşcu, redactor-prezentator la Radio Moldova.

„Noi ne aliniam la felul cum rosteşte, cum se comporta, pentru că te aliniezi la cei mai buni şi îl consideram pe maestrul Alexei Revenco cel mai bun. Dumnealui era purtătorul mesajului bunătăţii”, menţionează Zina Izbaş, redactor-prezentator la Radio Moldova.

Natalia Spînu a realizat ultimul interviu pentru Radio Moldova cu Alexei Revenco

„Mesajul lui a fost că postul nostru de radio este cea mai veridică sursă de informaţie pentru ascultători şi chiar la final de interviu a zis: „La mulţi ani, măria ta, ascultătorule!” De fapt, cred că jurnalismul l-am învăţat anume de la Alexei Revenco şi de la Maricica Munteanu, soţia lui.”

 

Crainicii Radio Moldova Alexei Revenco și Maricica Munteanu, suflete pereche în viață, tandem profesionist la microfon apr. jumătate de veac…

 

Ideea de a înnobila studioul cu numele lui Alexei Revenco reprezintă expresia recunoştinţei din partea colegilor.

„Pentru un om care a avut foarte multă măiestrie şi a oferit-o tuturor, pentru un om care a avut foarte multă omenie şi ne-am bucurat cu toţii de ea şi pentru un om care a fost modest. Acest studio acest nume îl va purta ca un răspuns la ceea ce a fost Alexei Revenco: profesionalism, corectitudine, voce de aur”, a menţionat directorul Radio Moldova, Veaceslav Gheorghişenco.

 

Studioul de emisie „Alexei Revenco” al Radio Moldova

 

În contextul evenimentului, Veta Ghimpu Munteanu a prezentat revista „Realităţi culturale”, consacrată lui Alexei Revenco. Publicaţia reuneşte interviuri, fotografii, mărturiile oamenilor pe Facebook în ziua decesului.

„Atunci am adunat tot ce s-a scris în acele zile şi am povestit şi eu ce ştiam despre Alexei Revenco, pe care-l cunosc de la vârsta de 18 ani, pe când eram studenţi la Institutul de Arte”, mărturisește Veta Ghimpu Munteanu.

Alexei Revenco a decedat în urma complicaţiilor provocate de COVID-19 în 11 ianuarie 2021, la vârsta de 63 de ani, fiind înmormântat la 15 ianuarie, de ziua nașterii Poetului Național Mihai Eminescu, pe care l-a cinstit mereu.

Vocea sa continuă să fie un blazon sonor al postului naţional de radio: răsună în jingle-uri, spoturi promoţionale, în lecturile literar-artistice.

 

 
TVM, Mesager: „Numele Alexei Revenco a fost înveșnicit la Radio Moldova”

 

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Flacăra Film – 100 de români celebri născuţi în Moldova: „Eugen Doga”. Narator – Alexei Revenco

Flacăra Film – 100 de români celebri născuţi în Moldova: „Petru Movilă”. Narator – Alexei Revenco

 

Aici Chișinău, Radio Moldova! La despărțire de omul și artistul drag Alexei Revenco…

Mesajul Teleradio-Moldova: Jurnalistul Alexei Revenco s-a stins din viață…

TVM: Alexei Revenco, o voce unică, care ne va lipsi…

Ultimele zile din viața prezentatorului Alexei Revenco… Cauza morții? (mărturii de la spital)

 

In memoriam Alexei Revenco, ediţie specială la Radio Moldova (AUDIO)

Alexei Revenco în amintirea colegilor de la Radio Moldova

In memoriam Alexei Revenco. „În limba asta ştiu să cânt” (versuri)

 

 

Sursa material: Moldova 1 TV

Sursa foto: Veta Ghimpu Munteanu

Sursa video: Moldova 1 TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter