Premiile GOPO// „Sieranevada” lui Cristi Puiu – „Cel mai bun film” românesc din a. 2016


La Gala Premiilor GOPO din 21 martie 2017, lungmetrajul Sieranevada – propunerea României la Oscar 2017, realizat de regizorul Cristi Puiu, a fost premiat cu trofeul principal – Cel ma bun film.

Cineastul Cristi Puiu și filmul său au câștigat alte cinci premii importante: Cel mai bun regizor – Cristi Puiu, Cel mai bun scenariu – Cristi Puiu, Cea mai bună actriță în rol principal – Dana Dogaru, Cea mai bună actriță în rol secundar – Ana Ciontea și Cel mai bun montaj – Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi.

Între favoriții serii au fost și realizatorii lungmetrajului Câini, regizat de Bogdan Mirică, care, de asemenea, s-au învrednicit de șase Premii GOPO pentru: Premiul pentru cel mai bun film de debut, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – Gheorghe Visu, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Vlad Ivanov, Premiul pentru cea mai bună imagine – Andrei Butică, Premiul pentru cea mai bună muzică originală – Codrin Lazăr, Sorin Romanescu, Premiul pentru cel mai bun sunet – Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette.

 

Bogdan Mirica-regizor Gala Premiilor GOPO-21 martie 2017

Bogdan Mirică, regizor, autorul filmului „Câini”

Cristi Puiu, Sieranevada-Gala Premiilor GOPO 2017-21 martie 2017

Cristi Puiu, regizor, autorul filmului câștigător – „Sieranevada”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trofeul GOPO pentru Cea mai bună imagine a fost acordat lui Marius Panduru pentru filmul Inimi cicatrizate de Radu Jude, care a câștigat alte trei statuete.

Cel mai bun documentar a fost apreciat cel al Monicăi Lăzurean-Gorgan – Doar o răsuflare.

Statueta pentru Cel mai bun scurtmetraj a revenit filmului 4:15 P.M. Sfârșitul lumii, în regia lui Cătălin Rotaru și Carmenei Virginia Șarga.

Trofeul Tânără Speranță a revenit producătoarei filmului Ilegitim, Anamaria Antoci.

La această Gală a Premiilor GOPO, cu trofeul pentru Întreaga Activitate a fost distins Valentin Uritescu, iar de Premiul pentru Întreaga Carieră s-a învrednicit cunoscutul artist Ion Dichiseanu. Un premiu special i-a fost oferit și pirotehnistului Constantin Petre.

 

Ion Dichiseanu-artist-Gala Premiilor GOPO-21 martie 2017

Artistul Ion Dichiseanu

 

Gala Premiilor Gopo 2017 – ediția a 11-a a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

Mai multe detalii despre eveniment și filmele nominalizate, premiate, aflați pe pagina web a organizatorilor – PremiileGOPO.ro

 

Premiile GOPO 2017-POSTER

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Filmul „Sieranevada” de Cristi Puiu – propunerea României la Oscar

Astra Film Festival// Premiul de Excelenţă pentru Cristi Puiu, reprezentantul românilor la Oscar 2017

 

Cannes 2017 // Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedinte al juriului pentru scurtmetraje

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film

Sursa foto: PremiileGOPO.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter