Premierul României a adus la Chişinău lumina verde pentru cele 96 de autobuze şcolare donate anterior

RO-96 Autobuze scolare pt Moldova 21 iulie 2017-500px

Guvernul României a oferit Republicii Moldova încă 96 de autobuze şcolare. Vehiculele vor ajunge în 34 de raioane din ţară, inclusiv în Autonomia Găgăuză, iar trei microbuze vor fi distribuite în trei licee din stânga Nistrului. 

95 de autovehicule dispun de 17 locuri disponibile, inclusiv unul pentru şofer și un autovehicul este destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă.

„Eforturile noastre comune sunt îndreptate spre îmbunătăţirea nivelului de trai începând de la grădiniţe, ajungând la şcoli, la transportul şi accesul la educaţie care este foarte important şi culminând cu acele burse acordate de către Guvernul României”, a declarat prim-ministrul României, Mihai Tudose.

La rândul său, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a mulţumit poporului român pentru suport.

„Avem în faţa noastră 96 de autobuze, care vor duce elevii spre şcoală. Este un ajutor foarte important, este a doua tranşă de microbuze pentru Republica Moldova. În contextul reformei educaţiei şi optimizării şcolilor, astfel încât să oferim educaţie de calitate copiilor, aceste microbuze sunt foarte importante”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că, pe lângă cele 96 de microbuze, România a mai donat Republicii Moldova, în septembrie 2014, alte o sută de autovehicule destinate transportului elevilor.

 

Moldova 1 TV: „Guvernul României a oferit 96 de autobuze şcolare Republicii Moldova”

 

 

PRO TV Chişinău:  „Premierul Romaniei a ajuns la Chisinau, unde a inmanat cheile de la 96 de microbuze scolare donate de guvernul roman in luna mai

 

 

RO-96 Autobuze scolare pt Moldova-premierii RO-MD-21 iulie 2017

 

RO-96 Autobuze scolare pt Moldova autobuzele aliniate 21 iulie 2017

 

RO-96 Autobuze scolare pt Moldova-cheile- 21 iulie 2017

 

 

 

Sursa material: ştiri TRM

Sursa foto: fotoreporter Constantin Grigoriţă

Sursa video: Moldova 1 TV si  PRO TV Chişinău

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md