PREMIERĂ! La Bucureşti începe astăzi Congresul Diasporei Unioniste, care reuneşte diaspora României și R. Moldova


Peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de români din străinătate vor participa la Congresul Diasporei Unioniste, care se va desfăşura în perioada 3-5 aprilie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, fiind organizat  de tinerii Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Identificarea principalelor dificultăți cu care se confruntă românii de pe cele două maluri ale Prutului în țările de reședință și conlucrarea în vederea apropierii dintre România și Republica Moldova sunt obiectivele centrale ale evenimentului.

logo-actiunea-2012,,Două state, o singură Diasporă: integrarea comunităților în țările de domiciliu. Măsuri pentru integrarea basarabenilor din diasporă în comunitățile și asociațiile românești”; ,,Structuri organizatorice ale Diasporei: funcționalitate și eficiență”; ,,Diplomația Unirii, program de acțiuni pro-unioniste, organizate de românii din Diasporă, pentru asigurarea unui lobby permanent în favoarea Unirii, orientat către factorii de decizie din țările-gazdă” – sunt câteva dintre atelierele de lucru și dezbaterile la care vor lua parte românii din Italia, Franța, Spania, Germania, Elveția, Marea Britanie și SUA.

În ultima zi a reuniunii va fi adoptată o Rezoluție comună, care va fi citită în amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultății de Istorie a Universităţii de la București.

,,Statul român se chinuie de vreo 8 ani să organizeze o adunare a Diasporei. Nu au luat în seamă nici măcar semnalul de alarmă tras pe 16 noiembrie 2014. Iată că noi, societatea civilă, suntem mai bine pregătiți și vom organiza la acest sfârșit de săptămână lucrări menite să reunească Diaspora pe cel mai important subiect al națiunii noastre: Unirea cu Republica Moldova, următorul proiect de Țară”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

La eveniment vor participa, alături de românii din Diaspora, experți, oameni de cultură și politicieni preocupați de viitorul comun al României și Republicii Moldova.

 

În atenţia jurnaliştilor, lucrările Congresului Diasporei Unioniste de la Bucureşti vor fi transmise LIVE de echipa www.privesc.eu de la Chişinău, începând cu ora 15.00 a zilei de 3 aprilie 2015.

FlacăraTV va reflecta pe larg evenimentul unificării forţelor şi ideilor românilor de pretutindeni în jurul Idealului Naţional al reîntregirii Fiinţei noastre.

 

 

3-Congresul diasporei Unioniste-poster-2apr2015

 

 

 

 

Sursa material: Comunicat Acţiunea 2012 / Elena Podoleanu

Sursa foto: www.actiunea2012.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter