Poetul poeţilor Mihai Eminescu citat de Klaus Iohannis: „A fi bun român nu e un merit, ci o datorie…” // VIDEO


Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj video cu ocazia celor 165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Înainte de plecarea spre Bruxelles, Iohannis a publicat un mesaj special pe pagina sa de Facebook.

„Se împlinesc 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. În loc de orice discurs, poate că cel mai potrivit omagiu ar fi să recitim măcar un rând din poezia, proza sau publicistica lui.

În aprilie 1881, într-un articol din ziarul ‘Timpul, Eminescu scria: A fi bun român nu e un merit, nu e o calitate ori un monopol special, ci o datorie pentru orice cetățean al acestui stat. Mulțumesc, Eminescu!”, spune Iohannis în mesajul video.

 

 

 

 

 

FlacăraTV: Mulţumim, Mihai Eminescu, Arhanghelul Mihail al Neamului românesc, că te-ai născut anume din seminţia noastră vrednică de daci liberi!

Hai, mai renaşte-te odată, că tragedia Naţională din Doina ta se repetă…

Ajută-ne să ne luăm înapoi Ţara furată!

 

 

Sursa material: www.stiripesurse.ro

Sursa foto: www.emigrantul.it

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter