Poeta Leonida Lari cântă propria melodie – „Chiriecii” (encyCLIP Flacăra Film)


Marea poetă și luptătoare a Neamului românesc, Leonida Lari a interpretat Chiriecii cântec scris de ea (versuri + melodie) – în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Luminița Dumbrăveanu, care activa atunci la Redacția literar-artistică a Postului Național Radio Moldova.

În acel dialog din anul 1995, înregistrat la București, Leonida Lari a cântat, în premieră la un microfon public, și alt cântec al ei – Râde nisipul, pe care-l interpretează folckista Maria Mocanu.

În 26 octombrie, 2013, de ziua nașterii scriitoarei Leonida Lari și cu prilejul apariției postume a cărții de poezie „Inorogul” (ediție română-spaniolă, ed. PRUT, 2013),  regizorului artistic Doru Guțu de la TV Moldova 1 i-a venit minunata idee de a o cinsti, omagia pe înzestrata poetă într-un chip deosebit: prin acest CLIP muzical-istoric (encyCLIP), reîmprospătând astfel memoria telespectatorilor cu unele imagini din viața și activitatea zbuciumată a poetei, traducătoarei Leonida Lari, care, după 1988, s-a manifestat plenar și în calitate de lider carismatic al Mișcării de Eliberare Națională a românilor din Basarabia, astăzi – Republica Moldova.

 

Poeta Leonida Lari cântă propria melodie – „Chiriecii” (encyCLIP)

 

 

Înregistrarea din 1995 se păstrează în Fonoteca de Aur a postului Radio Moldova, Chișinău .

Montaj video – Doru Guțu și Luminița Dumbrăveanu, Studioul Flacăra Film, 24 octombrie 2013

 

Luminoasă și melodioasă să ne fie mereu amintirea despre Leonida Lari!

 

 

Sursa material:  Radio Moldova / Flacăra TV & Film

Sursa foto: arhiva familiei Iorga

Sursa video:  TV Moldova 1 

Flag Counter

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

În 2018 marcăm Centenarul Marii Uniri.
Ce credeți că vom obține de-a lungul anului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...