PNL: Jos Stanoevici şi Olaru de la DPPRP! – susceptibili de a se face vinovați de îngrădirea dreptului la vot al românilor din Diasporă


Partidul Național Liberal îi solicită premierului Victor Ponta demiterea de urgență a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, și a secretarului de stat în MAE Stejărel Olaru care conduce Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la imixtiunea acestora în ancheta organelor de cercetare penală privind votul din diaspora, transmite Romanian Global News.

„Având în vedere lipsa de reacție publică până în acest moment, gravitatea faptelor care rămân încă nesancționate în plan politic, precum și mai ales pentru a înlătura orice suspiciune de imixtiune în ancheta deschisă de Parchetul General, Partidul Național Liberal solicită prim-ministrului demiterea de urgență a ministrului delegat Bogdan Stanoevici, care asigură coordonarea departamentul aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum și a secretarului de stat Stejărel Olaru”, se arată într-un comunicat transmis joi.

Liberalii precizează pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit deja, cu privire la aceste fapte un dosar privind infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

„Dintre persoanele cu funcții de conducere din cadrul instituțiilor cu rol decident în ceea ce privește organizarea și desfășurarea alegerilor din 2 și 16 noiembrie 2014 în diaspora, se găsesc încă în funcție ministrul Bogdan Stanoevici, care asigură coordonarea departamentul aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum și secretarul de stat Stejărel Olaru”, se precizează în comunicat.

PNL reamintește că Departamentul politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din MAE are obligația legală de a reprezenta interesele membrilor comunităților românești, de a sprijini nevoile acestora, precum și a face toate demersurile legale pentru apărarea drepturilor acestora.

„A trecut mai bine de o lună de la primul tur al alegerilor prezidențiale și doi dintre potențialii vinovați pentru gravele deficiențe înregistrate la votul în străinătate sunt încă în funcții. Așa cum au indicat numeroase probe prezentate în mass-media (fotografii, imagini video, documente scrise, declarații de martori ș.a.), înalți demnitari ai statului român sunt susceptibili de se face vinovați de îngrădirea dreptului fundamental de a vota al cetățenilor români din afara granițelor țării”, mai arată sursa citată.

Romanian Global News precizează că modul neprofesionist și influența masivă a diferșilor diplomați cu dublă comandă care influențează managemenatul DPRRP, a dus la o situație disperată a comunităților românești de pretutindeni, dar în special a celor autohtone, din vecinătate și Balcani, care pe lângă incopetența și reaua credință a DPRRP au de înfruntat și presiunea asimilaționistă a statelor în care sunt.

 

Sursa material: portalul de ştiri Romanian Global News

Sursa foto: www.rgnpress.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter