Pictoriţa Ana Munteanu ne surprinde cu o nouă operă de artă: Felicitare în nisip de Ziua Unirii – o sinteză a Istoriei


Aniversarea a 97 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Unire a Basarabiei cu Regatul României este subiectul unei noi opere a pictoriţei Ana Munteanu.

Artista a redat în nisip evenimentele istorice ale poporului român în lupta pentru Unire, începând cu anul 1600 pe timpul lui Mihai Viteazu şi până în 1918, când Basarabia se uneşte cu Regatul României, după 106 ani de dominaţie ţaristă.

„Am decis să fac această istorie pentru a aduce aminte oamenilor încă o dată, nu numai despre cele rele, dar şi despre cele bune care au fost pentru că sunt importante, pentru că ele ne aduc aminte că suntem un popor mare, brav şi pentru că avem în noi tot ce se cuvine ca să fim la înălţime din toate punctele de vedere şi să ne mândrim cu noi”, susţine Ana Munteanu.

Ana Munteanu este pictor suprarealist, sand artist profesionist (picturi in nisip), lector superior la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova. În 2012, Ana Munteanu a fost finalista unui concurs de talente din România.

În 2011 a creat sand art show pentru concertul „The best off” al formaţiei Proconsul.
Ana Munteanu a primit mai multe distincţii internaţionale, printre care, în anul 1999, menţiunea Global Shoes din SUA, iar în 1999 şi 2001 – Premiul Le Géste en Liberte, UNESCO Troyes, Franţa.

 

Ana Munteanu – 97 ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara

 

 

 

 

Sursa material: Jurnal.md

Sursa foto: captură video

Sursa video:  YouTube / Ana Munteanu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter