Personalităţi româneşti din SUA şi Canada oferă sprijin Preşedintelui Iohannis să refacă Ţara şi s-o scape de cei care au înfeudat-o


Declaraţie / Apel şi Invitaţie la Dezbatere şi Organizare; Un Forum al Românilor din SUA şi Canada pentru o Românie Nouă.

La 16 noiembrie 2014, tara si Romanii de peste hotare au ales un nou presedinte prin care se incheie perioada post-ceausista. Putem spune ca, in sfarsit, comunismul si securitatea au inceput sa piarda teren si influenta. Au mai ramas oportunistii si profitorii care au fraudat si infeudat tara.

Noua situatie cere Romanilor din Occident sa adopte si ei o noua atitudine. In acest scop, un grup de Romani activi si responsabili din SUA si Canada propune dezbaterea obiectivelor urmarite in vederea cooperarii cu tara. Precizam ca majoritatea noastra, indiferent daca am parasit tara de cativa ani sau de zeci de ani, am plecat pentru ca am urit comunismul si am dorit sa traim si sa muncim in libertate. Am dovedit acest lucru prin fapte!

Instrainarea ne-a invatat, insa, ca:

•    Exista o singura Romanie!

•    Romania trebuie aparata si promovata cu orice pret!

•    Singura alternativa este integrarea in Europa si cooperarea cu SUA!

Cerem, deci, viitorului guvern:

* Sa poromoveze in posturi de raspundere elemente necompromise

* Sa elimine si sa evite elementele corupte si sicofante

* Sa controleze masinatiile politice si economice ale fostei nomenclaturi

* Sa pregateasca tineri pentru conducerea tarii in viitor

* Sa cultive si sa mentina indentitatea Natiunii Romane

* Sa-i reprezentinte pe toti Romanii indiferent unde s-ar afla in lume

* Sa militeze pentru a readuce acasa pamantul strabun aflat dincolo de Prut

* Sa sprijine minoritatile etnice Romanesti din tarile vecine

* Sa identifice liderii Romani din strainatate si sa colaboreze cu ei in probleme de reprezentare si de interes reciproc.

In aceste idei:

* Vom oferi tot sprijinul autoritatilor si confratilor nostri din tara

* Vom facilita legaturile tarii cu cancelariile occidentale

* Vom depune orice efort pentru a contribui la renasterea morala, social-politica si economica a tarii.

 

Va fi greu si va dura mult! E posibil ca jocurile sa fie deja facute la nivel inalt, dar uneori se zguduie si colosii.

Cu dragoste de glia stramoseasca, Romania – vechea noastra Dacia – isi poate gasi un fagas propriu in noua ordine mondiala. Impreuna putem asigura tarii un destin mai bun!

Apel impartasit de:

Nicholas Dima (Arizona), Valentin Ţepordei (Virginia), Nicolae Popa (California), Lia Roberts (Nevada), Nicolae Moisidis (California), Alexandru Tomescu (Ontario, CA), Anca Popa (New Jersey), Napoleon Săvescu (New York), Nicolas Buda (Florida), Liviu Cananau (Ontario, CA), Antonius Moisidis (California/Germania), Cristian Balan (Illinois), Grigore Culian (New York), Ion Dima (Illinois), Jan Lefter (New York), Vlad Spânu (Washington), Mihai Vînatoru (Carolina de Nord), Dwight Luchian-Patton (California)…

 

FlacăraTV menţionează cu bucurie că între semnatarii Apelului este şi un român din Basarabia – Vlad Spânu, originar din s. Mihăileni, Râşcani, diplomat şi profesor universitar, preşedinte al Fundaţiei „Moldova” din Washington, SUA, partenerul Studioului Flacăra TV & Film de la începutul activităţii noastre.

Dorim succes, consecvenţă şi insistenţă Forumului românilor din SUA şi Canada, inclusiv pentru a ajuta R. Moldova să scape definitiv de comunism şi fantomatice „uniuni vomale”!

 

 

Sursa material: revista CLIPA din SUA

Sursa foto/video: Alianta Dreptei RO

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter