Pentru a rămâne în Marea Britanie, cetățenii români trebuie să obțină statutul de rezident post-Brexit


Moldovenii cu cetăţenie română, care vor să rămână în Marea Britanie după finalizarea Brexitului, în martie 2019, trebuie să obţină statut de rezident. Anunţul a fost făcut de către Guvernul britanic cu privire la situaţia cetăţenilor europeni care se află în Regat.

Cetățenii europeni vor beneficia de o perioadă de grație de doi ani, în care pot aplica pentru obținerea statutului de rezident post-Brexit. Autorităţile de la Londra dau asigurări că în cele mai multe cazuri, cetățenii vor primi acest statut. Cei care doresc să obțină drept de rezidență trebuie să declare, însă, orice condamnare penală și să accepte verificările de rigoare în baza de date.

Statutul legal și drepturile cetățenilor UE reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte în procesul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Anterior, premierul Theresa May a promis că niciun migrant european nu va fi expulzat din țară după Brexit.

În prezent, în Marea Britanie trăiesc aproximativ trei milioane de cetățeni din state membre UE, inclusiv din Republica Moldova.

  

 

Sursa material: TRM.md

Sursa foto: Capital.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter