Patru ani fără Maria Bieşu, Artista a fost omagiată la Cimitirul Central din Chişinău


„Ne este dor de Maria Bieşu, de rolurile ei, de prietenia sinceră pe care o arăta celor din jur” – sunt doar câteva din opiniile participanţilor la comemorarea Primadonei Operei Naţionale, care a avut loc la locul său de veci din Cimitirul Central, la patru ani de la trecerea în eternitate a faimoasei cântăreţe.

Slujba de pomenire a Mariei Bieşu, oficiată de un sobor de preoţi, florile depuse la mormânt i-au făcut pe oameni să evoce detalii interesante din viaţa Primadonei.

„La spectacole, tot timpul spunea că toate florile care i se dau să fie duse la cimitir la toţi soliştii care au decedat. Ne lipseşte foarte mult, o personalitate a veacului, o cântăreaţă splendidă cu o voce extraordinară şi un om, un prieten doritor s-ajute pe fiecare”, a spus Claudia Armaș, administratoare, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Maria Bieşu a făcut istorie timp de cinci decenii la Teatrul Naţional de Operă şi Balet ce-i poartă numele.

În 1967, în Japonia, a cucerit prestigiosul titlu de Cea mai bună Cio-Cio-San din lume. A excelat pe numeroase scene ale lumii, dar a refuzat să plece de acasă când a fost invitată să rămână la Metropolitan Opera din New York.

„Ea a fost cea care m-a îndrăgostit de operă când eram de cinci ani, ea a fost cea care mi-a scris pe o diplomă „Viitoarei cântăreţe de operă”, pe când aveam 11 ani şi ea a fost cea care la ultimul ei festival m-a luat de mână şi m-a rugat să rămân acasă, să nu părăsesc niciodată această ţară”, afirmă Mariana Bulicanu, laureată a concursului „Maria Bieșu”.

De zeci de ori Maria Bieşu a trăit şi a murit în spectacole alături de maestrul Mihail Munteanu.

Memoria cântăreţei a fost onorată duminică, de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, printr-un spectacol de zile mari – „Messa da Requiem” de Verdi.

 

Reportajul Silviei Hodorogea pentru Moldova 1 TV: Patru ani fără Maria Bieşu

 

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: captură Publika TV

Sursa video: Moldova 1 TV / Silvia Hodorogea

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter