Parlamentul RM şi colega Eugenia Tofan ne invită la Expoziţia de fotoCLIPe „Eugen Doga – 80 de primăveri”


La 1 Martie 2017, cu prilejul celei de-a 80-a aniversări din ziua naşterii, renumitul compozitor Eugen Doga, fost Deputat al Poporului în ultimul Parlament al URSS (1989-1991), va fi sărbătorit în Parlamentul R. Moldova.

Evenimentul jubiliar va începe la ora 12.00, se va derula sub genericul romantic Eugen Doga – 80 de primăveri şi va avea ca element central Expoziţia de fotoCLIPe a jurnalistei Eugenia Tofan, colega noastră de la Centrul Media al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), care pregăteşte de mai mult timp această expoziţie în colaborare cu maestrul Eugen Doga, membru titular al AŞM, care, la rândul său, va completa galeria cu imagini preţioase din arhiva personală, între aceste documente: fotografii alb-negru, afişe ale spectacolelor sale de muzică şi teatru,  ale premierelor de film, partituri, discuri de vinil ş.a.

Eugen Doga 80-omagiat la Parlamentul RM-Expozitie Eugenia Tofan-POSTER-1 Martie 2017Sărbătoarea Muzicii în Parlamentul moldovean, dedicată Artistului pe culmile gloriei, Eugen Doga, precum l-a definit lingvistul Vlad Pohilă, va fi îmPRIMĂVĂRAtă de cântece şi piese instrumentale ale marelui compozitor, interpretate de elevii Școlii de muzică „Eugen Doga” (care-i poartă numele de exact 10 ani), ai Liceului de muzică „Ciprian Porumbescu”, ai Coralei „Vocile primăverii”, precum și de cvartetul RadioTeleviziunii Naţionale.

Programul va culmina cu un recital al maestrului Eugen Doga în duet cu prietenul său, naistul Vasile Iovu, urmat de o sesiune de autografe.

Marele eveniment este organizat sub patronajul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Culturii.

Recunoscută în întreaga lume, muzica maestrului Eugen Doga rezistă timpului și străbate hotarele. Ziua de 1 Martie va fi Sărbătoarea Muzicii în Parlament, alături de celebrul Eugen Doga”, a menționat dl Andrian Candu pentru Centrul de presă al Parlamentului.

 

Parteneri media: TVR Moldova şi Flacăra TV

Notăm cu bucurie că, în cadrul manifestării culturale de mâine, bunii noştri colegi de la Studioul TVR Moldova vor dărui deputaţilor din Parlamentul R. Moldova câte un dublu CD cu muzica faimosului compozitor al tuturor românilor, Eugen Doga, editat la 1 Decembrie 2016.

 

Eugen Doga cu CD TVR-Acasa-3 ian 2017-800px

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Parlamentul R. Moldova şi Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (8)

  1. […] Parlamentul RM şi colega Eugenia Tofan ne invită la Expoziţia de fotoCLIPe „Eugen Doga – 80 d… […]

  2. […] De asemenea, a fost organizată şi o expoziţie de fotografii, afişe şi publicaţii din colecția personală a maestrului, dar şi din arhiva Academiei de Științe a Moldovei, expoziţie realizată de colega Eugenia Tofan. […]

  3. […] Parlamentul RM şi colega Eugenia Tofan ne invită la Expoziţia de fotoCLIPe „Eugen Doga – 80 d… […]

  4. […] a venit la Chișinău special pentru acest eveniment, o surpriză extraordinară făcută de colega Eugenia Tofan, șefa Centrului Media al Academiei de Științe a […]

  5. […] Sursa foto: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu și Eugenia Tofan […]

  6. […] Parlamentul RM şi colega Eugenia Tofan ne invită la Expoziţia de fotoCLIPe „Eugen Doga – 80 d… […]

  7. […] Parlamentul RM şi colega Eugenia Tofan ne invită la Expoziţia de fotoCLIPe „Eugen Doga – 80 d… […]

  8. […] foto: Eugenia Tofan si Vladimir […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter