Paris, Studioul NSL acuzat de discriminare pentru anunţul de angajare: „dacă este posibil, să nu fie evreu/evreică”


O companie pariziană a generat un val de idignare în Franţa după publicarea unui anunţ de angajare care enumeră, printre condiţii, că ar prefera o persoană care să nu aparţină comunităţii evreieşti, relatează Le Point, în ediţia electronică de marţi.

Compania de grafică NSL Studio din Paris a publicat luni un anunţ de angajare în care precizează, în detaliu, „profilul căutat”, exprimându-şi intenţia de a recruta o persoană „riguroasă”, „motivată”, care „să poată lucra în echipă” şi care, „dacă este posibil, să nu fie evreu/evreică”.

O tânără aflată în căutarea unui loc de muncă a găsit anunţul şi, siderată, l-a difuzat în cursul după-amiezii pe Twitter pentru a denunţa conţinutul. Informaţia a fost preluată de revista Les Inrocks.

Contactată de săptămânal, NSL Studio şi-a asumat publicarea acestui anunţ. „Am făcut această remarcă din cauza programului, de lucru suntem un studio care nu ţine cont de ore, care lucrează uneori în momente de vârf. Prin urmare, nu vrem pe cineva care să ţină cont de chestiuni culturale şi religioase”, a explicat compania, asigurând că nu a avut intenţia de a discrimina.

SOS Racisme-organizatie Paris-logoDupă câteva minute, site-ul Graphic-Jobs, pe care a fost publicat anunţul, l-a retras şi şi-a prezentat scuze pe Twitter în faţa utilizatorilor săi.

Pe reţeaua de socializare, compania şi-a schimbat versiunea şi a asigurat că a fost victima unui atac informatic. „Nu am posta niciodată un astfel de mesaj discriminatoriu, mulţumim că ne-aţi anunţat”.
Ipoteza unei piratări nu se susţine însă. Un oficial din cadrul Graphic-Jobs a explicat pentru Les Inrocks că site-ul păstrează urmele tuturor conexiunilor şi adreselor IP ale celor care postează anunţuri. Iar anunţul a fost publicat o singură dată, fără a fi corectat.

Asociaţia SOS Racisme şi-a anunţat intenţia de a depune plângere în justiţie.

 

 

 

Sursa material: Mediafax / Iuliana Enache

Sursa foto: Mediafax / Lucian Muntean

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter