Părintele Severian: „Corneliu Zelea Codreanu, exemplu de patriotism şi model de creştin”


Crimele kominternului în România continuă să ne preocupe, la fel ca Adevărul şi Dreptatea istorică pentru Neamul nostru binecuvântat de Sfântul Apostol Andrei, pe care îl cinstim astăzi pe stil nou.

La 30 noiembrie 1938, anume oamenii kominternului, care pregăteau acapararea României în 1940, apoi în 1944, l-au asasinat pe Căpitanul spiritual al tinerilor români de la acea vreme, Corneliu Zelea Codreanu, împreună cu alţi 13 fraţi legionari întru Hristos. Crima de stat, pusă la cale de regele Carol al II-lea (cel care a avut o amantă kominternistă, cu care a dus Ţara la pierzanie / dezmembrare), a fost săvârşită nu departe de Bucureşti, în pădurea Tâncăbeşti, în drum spre închisoarea de la Jilava.

Trupurile celor 14 martiri români au fost arse cu acid şi îngropate la Jilava. Vă e cunoscut stilul? E al lor, al kominterniştilor! Amintiţi-vă de metodele satanice de exterminare a creştinilor folosite de tov. tov. Lenin şi Troţkiy, inventatorii lagărelor de concentrare, preluate de Hitler…, amintiţi-vă şi de sălbăticia cu care a fost exterminat fizic Mareşalul Ion Antonescu… Aproape de cel de-Al Doilea Război Mondial, declanşat tot de komintern, în România s-a întâmplat totul ca-n Biblie, cu mâinile altora…

După uciderea Căpitanului, kominterniştii au obţinut ce-au dorit, divizarea Mişcării Legionare, infiltrarea în interior a oamenilor lor, între aceştia şi Horia Sima, care au comis în mod organizat crimă după crimă contra populaţiei şi personalităţilor româneşti, ca să profaneze Legiunea Arhanghelului Mihail, dar şi însăşi credinţa creştin-ortodoxă, Învăţătura Iubirii şi Bunătăţii lăsată de Mântuitor.

 

parintele-severian-gheras-chisinau-450px

Părintele Severian Gheras, Biserica Sf. Ioan cel Nou de la Suceava din Chişinău

 

Personalitatea Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu a fost evocată astăzi la postul Naţional Radio Moldova de Părintele Severian Gheras de la Biserica Sf. Ioan cel Nou de la Suceava din Chişinău, preot care şi-a făcut studiile teologice la Iaşi, oraşul în care a învăţat şi moldoveanul Corneliu Zelea Codreanu. Să-l ascultăm rostind adevărul într-un interviu realizat de colega Larisa Verdeş (şi ea cu studii teologice, la Chişinău), prezentat pe post de tânăra jurnalistă Daniela Gherman.

După interviu, îl veţi asculta pe îndrăgitul nostru artist Tudor Gheorghe, fiul legionarului şi scriitorului Ilie Tudor, decedat anul trecut, interpretând un cântec semnificativ – La fereastra cu gutuie.

Audiţie de folos!

 

corneliu-zelea-codreanu-in-multime

Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu

 

 

 

Flacăra TV & Film recomandă şi:

Tudor Gheorghe: Omagiu poetului Radu Gyr, condamnat la moarte pentru poezia Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nicolae Steinhardt, evreul creştinat, despre Hristos – „reţeta de fericire”

Evreul Teșu Solomovici: „Niciun tren românesc n-a plecat vreodată la Auschwitz cu evrei!”

 

DOCumentarele vorbesc! Două filme despre Mareşalul Ion Antonescu, de Stelian Tănase şi Felicia Cernăianu / ANF

OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre ce soartă au laşii, bărbaţii politici fără caracter şi onoare

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: EVZ

Sursa audio: Radio Moldova / Larisa Verdeş

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentariu (1)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter