Papă-lapte Şevciuk n-are ce mânca, dar visează la cai verzi pe… cadeţi


Tiraspolul creează şcoala militară „Suvorov” la Bender!

Liderul separatist de la Tiraspol a semnat un decret privind crearea în oraşul Bender a şcolii militare „Suvorov”, care însă va purta numele mareşalului sovietic Gheorghi Jukov.

Instituţia se va afla în subordinea aşa-zisului minister al apărării din stânga Nistrului, aici urmând să înveţe cadeţii din clasele a VII-XI-a. Va fi instituită în baza unei şcoli de cadeţi ce activează de şase ani în regiunea transnistreană şi unde copii sunt educați în “în spirit patriotic”, fiind instruiți de ofițeri cum să țintească bine, cum să folosească tehnica și topografia militară.

Şcoala militară “Suvorov” îşi va începe activitatea la 1 septembrie 2015, la înmatriculare fiind acordată prioritate copiilor militarilor şi angajaţilor din structurile de forţă din stânga Nistrului.

De notat că iniţiativa creării Şcolii militare „Suvorov” în regiunea transnistreană aparţine vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care încă în vara anului 2013 a declarat că o asemenea instituţie ar fi binevenită în stânga Nistrului.

“Transnistria este o regiune a lui Suvorov, a gloriei, memoriei sale”, a menționat atunci oficialul rus.

Totodată, vicepremierul rus a subliniat că Transnistria are nevoie de o astfel de instituție, deoarece „în regiune locuiesc mulţi cetățeni ruși pentru care problema educației patriotice este una acută”. “Avem acolo 170 de mii de cetăţeni ruşi care sunt parte a culturii noastre şi care trebuie să cunoască ce este patriotismul”, a declarat oficialul rus.

Moldova.ORG reaminteşte că mareşalul Gheorghi Jukov a condus operaţiune de ocupare a Basarabiei în iunie 1940.

 

 

Sursa material: portalul Moldova.ORG / Diana Preaşcă

Sursa foto: www.moldova.org

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter