PAGINI de folos

La început era Cuvântul
şi Cuvântul era la Dumnezeu
şi Dumnezeu era Cuvântul.

(Evanghelia după Ioan, CAP.1, verset 1)

       Să cunoaştem, să cinstim, să urmăm personalităţile Neamului

 

Cu gândul la conaţionalii plecaţi peste hotare şi la copiii lor rupţi de mediul lingvistic românesc, la cei care nu prea au cărţi în bibliotecă, care nu au bani să le cumpere, la cei care nu au timp pentru lecturi profunde, dar şi la cei care nu se prea descurcă la tehnicile de căutare pe Internet, – ne-am propus să alcătuim o mică, dar relevantă bibliotecă virtuală, care i-ar ajuta să descopere şi să cunoască cele mai luminate minţi, în toate domeniile, născute de-a lungul secolelor de Ţara Moldovei, provinciile Bucovina, Basarabia, Transnistria şi de întreg Neamul daco-român.

E o bibliotecă pentru minima noastră cultură generală. Lectura acestor PAGINI i-ar ajuta pe mulţi conaţionali să afle Adevărul despre daco-latinitatea şi românitatea noastră, precum şi despre meritele Naţiunii noastre în extinderea Luminii Ortodoxe spre Răsărit până la Extremul Orient, în dezvoltarea şi prosperarea continentului European, în descoperirea şi civilizarea unor popoare EuroAsiatice, – Adevăr care-i va face cu adevărat liberi în cuget şi acţiuni, eliberaţi pentru totdeauna de complexul de inferioritate inoculat secole în şir de străinii războinici, pentru a ne ocupa, teroriza, jefui, domina, pentru a ne supune genocidului. Este bună viza liberalizată, dar mai importante sunt Libertatea şi Pacea lăuntrică, pe care nu ţi le poate lua/anula nimeni!   

(…) Inteligenţe se găsesc adesea, caractere – foarte rare, observa cu durere în suflet Poetul Naţional Mihai Eminescu. Noi ne-am ghidat şi de această cugetare eminesciană la alcătuirea listei, or, tragicul lanţ al trădărilor din istoria noastră, inclusiv recente, ne stă mărturie, că nu este de-ajuns să fii inteligent, deştept, mare cărturar, mai trebuie să ai şi caracter, verticalitate, demnitate, dragoste de poporul care te-a născut – toate aceste virtuţi avându-şi rădăcinile în Credinţa neclintită în Hristos şi poruncile Lui.

Sunt PAGINI de folos pentru sufletul şi mintea omului, mai cu seamă pentru tineri, care au în faţă zeci de MODELE (unele în viaţă) de Oameni, de Creatori cu har dumnezeiesc, de mari Patrioţi, care s-au sacrificat pentru Unitatea noastră de Neam şi pentru recuperarea locului de cinste pe care îl merităm în Istoria Europei şi Lumii.

Fiece PAGINĂ este doar un punct de pornire spre Cunoaştere, cea care-l face pe om liber, puternic şi imposibil de manipulat. Biblioteca va fi completată mereu cu: nume de personalităţi marcante, enciclopedii, dicţionare, titluri de ziare şi reviste, edituri, bloguri ş.a.

Ceea ce nu veţi găsi în această mică bibliotecă virtuală, veţi putea afla din filmele noastre, realizate în cadrul serialului 100 români celebri născuţi în Moldova, pe care vă îndemnăm cu drag să le priviţi împreună cu copiii sau elevii dvs la rubrica Flacăra Film de pe acest site – FlacăraTV.

Să aplicăm împreună principiul de care s-a ghidat de-a lungul vieţii sale genialul savant Dimitrie Cantemir: „(…) să cercetăm, să căutăm, să aflăm şi să ştim”.

 

Studioul Flacăra vă doreşte lectură / vizionare plăcută şi de folos!

 


CUNOAŞTE RM (BASARABIA)

PLATFORME DE UNITATE