OSTROV / Insula – un film ce curăţă sufletul, luminează mintea şi merită privit în familie


Zilele acestea am descoperit cu mare bucurie că un film rusesc de certă valoare artistică, de folos minţii şi sufletului omului, pe care l-am vizionat acum 3-4 ani, a fos tradus / subtitrat în limba română de fraţii inimoşi care îngrijesc blogul Un Suflet Ortodox, fapt pentru care le mulţumim din suflet.

Noi, basarabenii, privim filmele sovietice / ruseşti în original, fără probleme, şi atunci când vedem o producţie de calitate, ne pare sincer rău – la fel ca şi în cazul mai multor filme ale lui Emil Loteanu – că nu o putem împărtăşi tuturor românilor.

Astăzi, la rubrica Filmele colegilor, difuzăm cu tragere de inimă filmul OSTROV / Insula, realizat excelent de regizorul şi producătorul rus, Pavel Lughin.

O dramă pe care n-o poţi privi fără noduri în gât… te răscoleşte în adâncul sufletului, te doare, te mustră conştiinţa, chiar dacă nu tu eşti cel care a săvârşit în tinereţe păcatul trădării de frate, de camarad de luptă…

Ca să-l recomand dvs, am privit încă o dată filmul şi am (re)trăit aceleaşi emoţii, chiar dacă îmi este bine cunoscut subiectul şi mai ales deznodământul, care-i… o minune a Domnului.

Extraordinară muzica, precum şi ideea regizorului de a repeta la nesfârşit Rugăciunea inimii: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul. Simplă şi, totodată, esenţială atât în viaţa creştinului, cât şi în film…

Acţiunea începe în anul 1942, dar filmul nu este despre războiul ruşilor cu nemţii sau invers, ci despre valorile morale şi păcat: iubirea de apropele, prietenie, laşitate, trădare, căinţă sinceră, răbdare, jertfă, chin, nevoinţe, boală, rugăciune continuă, Credinţă neţărmurită, IERTARE.

E o lecţie despre cât de mult ne iubeşte Dumnezeu şi cât de bine le rânduieşte pe toate în vieţile noastre…

Vă îndemnăm să priviţi filmul împreună cu copiii dvs, le va fi de mare folos în viaţă, inclusiv în relaţiile cu părinţii, cu prietenii şi colegii.

 

OSTROV / Insula – un film de Pavel Lughin

În rolurile principale: Piotr Mamonov, Viktor Suhorukov, Dmitri Diujev

Muzica – Vladimir Martinov

Producţie – Rusia, anul 2006

 

Vizionare de folos!

 

OSTROV / Insula – un film de Pavel Lughin (Rusia, 2006)

 

 

Ostrov-Insula film rus ortodox-POSTER-500px

 

 

Sursa material: Flacăra Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Internet

Sursa video: Un Suflet Ortodox

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter