Olandezii din Maastricht vor mânca de astăzi hamburgeri „The Moldovan” la barul unei familii de moldoveni


Un cuplu din Republica Moldova şi-a lansat astăzi, 15 mai 2015, propriul restaurant în Olanda.

Alexandru Bivol şi Dorina Baltag promit că oaspeţii restaurantului „Hamburgeria” din inima oraşul Maastricht vor fi răsfăţaţi cu multe bucate deosebite, însă în capul mesei va sta o specialitate inspirată din bucătăria moldovenească.

„Deși, la prima vedere, pare că bucatele tradiționale moldovenești nu își pot găsi loc într-un local numit „Hamburgeria”, să știți că greșiți. Mai mult decât atât, olandezii și turiștii orașului sunt invitați să guste din burgerul numit „The Moldovan”, acesta având în componență pârjoala după rețeta mamelor noastre, iar ca sos adăugam adjica, pregătită ca în Moldova, ne-a împărtășit secretele din bucătărie Dorina.

Alexandru este unul dintre primii moldoveni veniți în Olanda, stabilindu-se de 17 ani în Țările de Jos. Protagonistul a muncit în domeniul IT, însă, spune că, dintotdeauna i-a plăcut să îi răsfețe pe cei dragi cu bucate pregătite de el. Astfel, Alexandru Bivol a schimbat sferă exactă IT pe „mirosurile și gusturile îmbietoare” ale bucătăriei „Hamburgeriei”.

Dorina Baltag, partenera de business și de viață a lui Alex, a povestit pentru TRM.MD că acestuia îi plăcea să facă mâncare în diversele lor călătorii, astfel a și apărut ideea de a lansa un bar de hamburgeri.

„Am hotărât să deschidem un bar de hamburgeri, dar nu unul „fast food”, ci unul care ar servi alimente de bună calitate într-un răstimp cât mai scurt. Localul, ca și business-ul, promovează anumite concepte de viață – mâncare de calitate, ecologice. De asemenea, vom avea în meniu băuturi naturale, fără chimicale, cu cât mai puțin sare și zahăr”, ne-a explicat Dorina Baltag.

Cele șase meniuri zilnice, pregătite de restaurantul „Hamburgeria” de către bucătarul moldovean stabilit în Olanda, vor fi combinate cu o specialitate ce se va schimba în fiecare lună.

 

 

Olanda-Hamburgeria-patronii AlBivol-Dorina Baltag

 

Olanda-Hamburgri-restaurant-clientii asteapta

 

Olanda-Hamburgri-restaurant deschis de moldoveni

 

 

 

Sursa material: Ştiri TRM / Lucia Ciobanu

Sursa foto: www.trm.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter