OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, fără caracter şi onoare


Măcar în ceasul al 12-lea să conştientizeze politicienii din R. Moldova cât de otrăvită şi monstruoasă este orice alianță sau pact cu Kremlinul pentru un popor european ca al nostru!

… şi clasa politică din România anului 1944 se juca de-a ţara, cocheta cu bolșevicii / comuniştii, uneltea pe-ascuns contra Mareşalului Antonescu, a intereselor cruciale ale statului român din august 1944, dar a ajuns să fie răsplătită, în cel mai bun caz, cu un mormânt, unde să fie plânsă de rude… Orbiți de ură unul față de altul, aroganți, mincinoşi, laşi, trădători, dornici de arginți, putere şi slavă, liderii politici români au fost exterminaţi de kominterniștii din Rusia, rând pe rând, ca nişte câini.

Deloc întâmplător am ataşat articolului motto-ul filmului Oglinda: Istoria e prima carte a unei naţiuni în care vedem trecutul prezentul şi viitorul. Istoria trebuie cunoscută, studiată temeinic, nu zădărâtă, altfel se repetă în mod nefast, se întoarce contra noastră ca un boomerang, aşa cum a fost şi în 1940, şi-n 1944.

Astăzi, noi, cei din R. Moldova, suntem din nou la o răscruce istorică Est-Vest şi orice tovărăşie, alianţă cu agenții Moscovei și forțele pro-ruse va avea consecinţe dezastruoase asupra destinului nostru istoric…

 

Sergiu Nicolaescu cu scenariul in manaCreată în 1993 de marele regizor, scenarist şi om politic român, Sergiu Nicolaescu, Oglinda – această dramă istorică de proporţie (2 ore 34 min.) reconstituie circumstanţele istorice, jocurile politice interne şi externe de până la şi după actul de înaltă trădare naţională din 23 august 1944, când bolşevicii şi policienii trădători din România l-au arestat pe Mareşalul Ion Antonescu şi-au zădărnicit astfel semnarea cu ruşii (URSS) a unui Armistiţiu avantajos statului român (pe care Antonescu îl negocia încă din februarie 1943), care prevedea ieşirea onorabilă a României din război, fără dezonorarea armatei române şi cu ţara întreagă…

Ce s-a întâmplat după arestarea Mareșalului Antonescu de către comuniştii paraşutaţi la propriu de sovietici se ştie… Celor cu adevărat interesaţi de subiectul tragic al istoriei noastre din sec. XX – „23 august 1944”, recomandăm să citească aceste articole relevante, bine argumentate şi cu multe elemente de noutate, unele legate de Regele Mihai I şi trădarea de către Anglia fiind de-a dreptul şocante:

23 August 1944 – Salvarea României sau trădare naţională?

 

film Oglinda-colaj Antonescu-Regele Mihai 1Oglinda este un film zguduitor, o lecţie dură pentru urmaşi, mai cu seamă pentru oamenii politici, care trebuie să ia aminte pentru totdeauna ce tragedie se poate întâmpla cu ţara lor, dacă nu au demnitate, patriotism, vizionarism, înţelepciune, dacă nu sunt uniţi între ei contra duşmanului extern al Națiunii.

Este o realizare memorabilă a regretatului cineast Sergiu Nicolaescu, bătut, de altfel, din toate părţile pentru acest film… Unde-s aceşti critici şi ce-au lăsat ei mai preţios pentru noi, au avut ei curajul şi capacitatea să facă un film mai bun despre această perioadă crucială din istoria românilor, când poporul nostru a fost luat prizonier dintr-un minunat regat european şi aruncat într-un lagăr asiatic mai primitiv decât o gojineaţă de porci?!

 

Să urmărim filmul Oglinda cu maximă luare-aminte şi să nu uităm NICIODATĂ, că istoria are năravul să se repete, iar bolșevicii, comuniștiikominterniștii, socialiștii de toată mâna sunt cei mai mari duşmani ai Lui Hristos şi ai întregului Neam românesc!

 

 

 

 

Rolurile sunt interpretate cu măiestrie de mari actori români:

film Oglinda coperta dvdMareşalul Ion Antonescu – Ion Siminie

Regele Mihai I – Adrian Vîlcu

Mihai Antonescu – Gheorghe Dinică

Iuliu Maniu – Ştefan Radof

Dinu Brătianu – Vladimir Găitan

Gheorghe Brătianu – Cornel Ciupercescu

Gheorghe Alexianu – Mihai Niculescu

Lucreţiu Pătrăşcanu – Şerban Ionescu

Maria Mareşal Antonescu – Monica Ghiuţă

Eugen Cristescu – Ştefan Iordache

Dr. Petru Groza – Dorel Vişan

Gheorghe Gheorghiu-Dej – Virgil Andriescu

Constantin Sănătescu – Ion Lupu

Andrei Vîşinsky – George Constantin

Johannes Friessner – Sergiu Nicolaescu

Maestrul Sergiu NicolaescuManfred von Killinger – Vasile Boghiţă

Jurgen Lederer – Adolf Hitler

Iorgu Ghica – Iurie Darie

Teohari Georgescu – Petru Moraru

Pantelei Bodnarenko Pantiuşa – Ion Chelaru

Alexandru Voitin(ovici) – Viorel Comănici

ş.a.

 

 

Sursa material: Flacăra Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: blogul Mareşalului

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (9)

  1. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  2. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  3. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  4. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  5. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  6. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  7. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

  8. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre ce soartă au laşii, bărbaţii politici făr… […]

  9. […] OGLINDA de Sergiu Nicolaescu, un film-oglindă despre soarta politicienilor laşi, trădători, făr… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter