Ofertă de Aur // Centrul „Mihai Eminescu” anunță stagii pentru cercetarea operei eminesciene la Ipotești


Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, dar și a poeziei şi criticii literare româneşti, oferă, anual, 1-5 stagii de cercetare a operei eminesciene.

Stagiul este destinat studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor și cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate, care își propun să cerceteze opera eminesciană, și se acordă pentru interpretarea critică a operei eminesciene, elaborarea de studii asupra vieții și operei lui Mihai Eminescu, elaborarea de studii asupra eminescologiei, elaborarea de ediții relevante din creația eminesciană sau a eminescologiei.

Stagiul constă în acoperirea cheltuielilor de cazare la Memorialul Ipotești; accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” și la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani; abonament de transport pentru deplasarea, pe o perioadă de o lună, pe traseul Botoșani – Ipotești / Ipotești – Botoșani.

Solicitările de participare la concursul de acordare a stagiului se depun prin poştă în perioada 16 mai – 16 iunie 2017 de către candidaţi la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF) la adresa: bursecercetareipotesti@gmail.com

 

Pentru detalii suplimentare, a se vedea: Regulamentul de acordare a stagiilor de cercetare pe site-ul www.eminescuipotesti.ro sau la telefoanele: 0729887513; 0729887515.

   Ipotesti-bustul lui Mihai Eminescu

 

 

Sursa material: Viva FM Botoșani

Sursa foto: Memorialul Ipotești

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter