Noi proteste la Chișinău, tinerii cer ambasadelor să NU recunoască rezultatele alegerilor din 13-11-2016


Tinerii care au pichetat luni, 14 noiembrie 2016, sediul Comisiei Electorale Centrale cerând organizarea turului trei de scrutin al alegerilor prezidenţiale, au ieşit astăzi din nou la protest.

Protestatarii, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor prezidenţiale, şi-au dat întâlnire în scuarul liceului „Gheorghe Asachi” din centrul capitalei, apoi au mers la Ambasadele Statelor Unite ale Americii, Germaniei și României din Chişinău, unde au solicitat diplomaţior să nu recunoască scrutinul prezidential din 13 noiembrie 2016.

„Au spus că protestatarii sunt plătiţi cu 200 de lei ca să participe, că părinţii din Moldova îşi dau copiii la sfâşierea unioniştilor, că vor fi altercaţii, violenţă. Ieri nu a fost violenţă, nici o piatră nu a fost aruncată şi este foarte important să păstrăm acest protest paşnic. Noi ştim pentru ce am ieşit în stradă, au fost fraudate alegerile, vrem anularea lor şi organizarea turului trei de scrutin, susţine Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie”.

Potrivit lui Vlad Bileţchi, citat de Radio Moldova Actualităţi, oamenii cer demisia celor care se fac vinovați de fraude, de lipsa buletinelor de vot din diaspora, de pierderea unor buletine de vot, de aducerea în mod organizat a persoanelor pentru a vota.

Pe 14 noiembrie și studenţii basarabeni, care îşi fac studiile în România, au organizat proteste, cerând anularea scrutinului presidential din 13 noiembrie.

Totodată, peste 37 de mii de oameni au semnat o petiție on-line în care cer anularea alegerilor prezidențiale (turul II) și organizarea unui nou scrutin atât la secțiile din țară, cât și la cele de peste hotare.

Potrivit Misiunii de Observare a Alegerilor „Promo-Lex”, în total, în 11 secţii de votare din străinătate buletinele de vot nu au fost suficiente, mii de conaționali fiind lipsiți de dreptul de a vota.

 

Reportaj Moldova 1 TV

 

 

Reportaj PRO TV Chișinău

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Mii de tineri au protestat azi la Chișinău, cerând alegeri prezidențiale repetate

„Adevaratul profitor este Vlad Plahotniuc”. Maia Sandu NU recunoaște rezultatele alegerilor de ieri

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: Constantin Grigoriță

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra TV și PRO TV Chișinău

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Noi proteste la Chișinău, tinerii cer ambasadelor să NU recunoască rezultatele alegerilor din 13… […]

  2. […] Noi proteste la Chișinău, tinerii cer ambasadelor să NU recunoască rezultatele alegerilor din 13… […]

  3. […] Noi proteste la Chișinău, tinerii cer ambasadelor să NU recunoască rezultatele alegerilor din 13… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter