Noaptea Cercetătorilor Europeni la Chişinău – Elena Zamşa la TVM despre surprizele 2016


Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai frumos eveniment de popularizare a ştiinţei şi inovării, dar şi de motivare a tinerilor pasionaţi de cercetare, de inventică, va avea loc anul acesta în 23 septembrie 2016, începând cu ora 15.00 până spre miezul nopţii. Locul întâlnirii nu poate fi schimbat – scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 1).

Potrivit organizatorilor, „vizitatorii vor avea ocazia unică să vadă cum e să fii cercetător, vor participa la experimente interactive și distractive, se vor refugia în laboratoare, amenajate special cu acest prilej, chiar în scuarul Academiei, vor fi implicați în diverse concursuri. Tinerii vor avea oportunitatea de a dialoga cu renumiți oameni de știință. Împreună vor descoperi  lumea, frumusețea și tainele științei, în speranța că atmosfera prietenoasă creată îi va încuraja să urmeze o carieră ştiinţifică”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este una dintre cele mai cunoscute şi atractive inițiative ale Uniunii Europene, prin care miraculoasa lume a ştiinţei este promovată în rândul maselor largi. Evenimentul se desfăşoară, concomitent, în peste 300 de oraşe europene, în luna septembrie a fiecărui an.

La Chişinău, Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizată pentru al treilea an (după ediţiile din 2013 şi 2015) sub egida Academiei de Științe a Moldovei şi Comisiei Europene, în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaționale, Universitatea Academiei de Științe, Rețeaua Punctelor Naționale de Contact H2020, DAS Solution, institutele de cercetare și cele de învățământ superior din R. Moldova.

UE a extins această horă a oamenilor de ştiinţă şi pe teritoriul R. Moldova graţie integrării, cu drepturi depline, a Academiei de Ştiinţe a Moldovei în spaţiul european de cercetare, statul moldovean fiind actualmente parte a Programului Cadru al Uniunii Europene de Cercetare și Inovare ORIZONT 2020.

  asm-noaptea-cercetatorilor-europeni-2016-poster-700px

 

 

Mai multe detalii interesante aflăm de la tânăra cercetătoare Elena Zamşa, membră a comitetului de organizare, care a fost invitata popularei emisiuni „Cine vine la noi?” de la Moldova 1 TV

 

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Interviu cu Acad. Gheorghe Duca: Vă așteptăm în scuarul Academiei de Științe la Noaptea Cercetătorilor Europeni – 2016

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: Centrul Proiecte Internaționale al AŞM si captura video

Sursa video: Moldova 1 TV şi Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter