Muzica nemuritoare a Artistului Mihai Dolgan va răsuna în transportul public din Chișinău


Mâine, 14 martie 2017, pe parcursul întregii zile, în transportul public din Chișinău vor răsuna melodiile și cântecele nemuritoare lăsate nouă moștenire de compozitorul de geniu, Mihai Dolgan, născut în această zi a anului 1942, deportat la numai șapte anișori, împreună cu părinții săi, în G.U.L.A.G.

Decizia de a-l omagia în acest mod pe Artistul Mihai Dolgan, patriarhul muzicii ușoară din Moldova de Est, un simbol al Primăverii și al Mărțișorului, aparține Primăriei mun. Chișinău.

Mihai Dolgan este fondatorul legendarei formații NOROC din Basarabia postbelică, care anul acesta împlinește 50 de ani de la lansarea pe marea scenă a muzicii naționale și internationale, NOROC-ul fiind considerat în anii `70 drept Beateles-ul URSS.

Tot mâine, 14 martie 2017, celebrul compozitor va fi pomenit de soția Lidia Botezatu, fiul Radu Dolgan și de prieteni, la Cimitirul Central din Chișinău, unde va avea loc un parastas.

Dacă nu ar fi fost mistuit de o maladie necruțătoare în 16 martie 2008, blândul și omul de rarisimă omenie Mihai Dolgan ar fi împlinit mâine 75 de ani.

Lumină din Lumină sufletului Artistului Mihai Dolgan

 

Mai multe despre viața și opera muzicală a marelui autor de șlagăre eterne, precum și despre meritele sale incontestabile în fața Istoriei Neamului, puteți afla din aceste articole de pe Flacăra TV:

NOROC-ul lui Mihai Dolgan şi Dumitru Matcovschi: Basarabia, primul cântec antisovietic pe scena din Chişinău (1987)

Dialoguri la „Focul din Vatră”. Luminiţa Dumbrăveanu – Mihai Dolgan, fondatorul legendarei formaţii NOROC

Emisiunea DOR de Silvia Cărăuş: Mihai Poiată şi generaţia NOROC-ului (ultima filmare a Silvicăi)

Mihai Dolgan: „Cântă un Artist” – Omagiul Flacăra Film

 

 

Mihai Dolgan: „Cântă un Artist” – Omagiul Flacăra Film adus legendarului compozitor

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: captură din clipul omagial al Flacăra Film

Sursa video: Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Muzica nemuritoare a Artistului Mihai Dolgan va răsuna în transportul public din Chișinău […]

  2. […] Omului și Artistului Mihai Dolgan Mihai Dolgan: „Cântă un Artist” – Omagiul Flacăra Film Muzica nemuritoare a Artistului Mihai Dolgan va răsuna în transportul public din Chișinău La 50 de ani, NOROC-ul lui Mihai Dolgan e tânăr și plin de viață ca Primăvara, nemuritor ca […]

  3. […] Muzica nemuritoare a Artistului Mihai Dolgan va răsuna în transportul public din Chișinău […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter