Monica Macovei: Susținerea Guvernului de la Chişinău de către PCRM frânează trenul Moldovei spre UE


Coaliția pro-europeană din Republica Moldova a obținut un vot majoritar la alegerile din noiembrie. PLDM, PD și PL trebuie să respecte acest vot și să formeze Guvernul fără comuniști. Rusia nu trebuie să câștige.

Declarația aparține eurparlamentarului român, Monica Macovei, care este de părere că situația politică din Republica Moldova, în urma formării unei alianțe minoritare PD-PLDM, cu susținerea PCRM, va periclita parcursul european al acesteia.

“Acum Moscova se bucură. Toate țările din Uniunea Europeană, mai ales cele sceptice la extinderea Uniunii, vor avea motive să temporizeze sprijinul acordat Republicii Moldova în parcursul european. Susținerea Guvernului de către PCRM frânează trenul Moldovei către Uniunea Europeană”, declară europarlamentarul.

Potrivit ei, situația convine Moscovei, chiar dacă acum Vladimir Voronin nu răspunde total comenzilor Rusiei, el poate fi înlocuit în viitor de un agent rus. Totodată, PCRM nu va vota legile necesare integrării europene, mai ales pe cele anticorupție și pentru reforma justiției.

“Singura garanție că Moldova va merge spre Europa, și nu spre Federația Rusă, este cooptarea Partidului Liberal (PL) în coaliția de guvernare. PLDM, PD și PL trebuie să ajungă în cele din urmă la o înțelegere și să-și asume guvernarea împreună, pentru că aducerea comuniștilor în susținerea și decizia Guvernului este un pericol pentru Moldova”, spune ea.

Monica Macovei amintește despre vizita europenilor la Chișinău, care au recomandat celor 3 partide – PLDM, PL și PD și care au acceptat mesajul dat de aceștia că “drumul spre Europa este asigurat clar de alianța guvernamentală PLDM-PL-PD, și nu de cea cu comuniștii”.

Cele 3 partidele trebuie să se țină de cuvânt, iar PD să înceteze atacarea Partidului Liberal, sugerează Macovei.

 

 

Sursa material: portalul Moldova.ORG

Sursa foto: ZIUA news

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter