Moldovenii din Norvegia au sărbătorit Crăciunul după toate datinile: cu colinde, colaci, bucate moldoveneşti


Pentru al patrulea an consecutiv, moldovenii din Norvegia au sărbătorit Crăciunul. Lume bună s-a adunat la eveniment pentru a întâmpina, ca acasă, această sărbătoare, de la care nelipsite au fost tradițiile și obiceiurile de iarnă, dar și bucatele tradiționale.

Un grup de urători au urat și au colindat oaspeții, primind colaci în semn de mulțumire, iar Cloanţa Cotoroanţa, Fulguţa și Moș Crăciun au surprins pe cei mari și mici cu spectacolul lor.

Gastronomia a cuprins atât bucate cu specific național moldovenesc, cât și specialități autentice tradiționale norvegiene, spun organizatorii. Bucatele au fost pregătite cu multă iscusință de către participanți.

Serata a fost organizată de noul președinte al Asociației Moldovenilor din Norvegia, Oxana Canțir-Vestad și noul vice-președinte Ariana Dost, la fel de membrii asociației, cu sprijinul Consulului Onorific al R. Moldova la Oslo, Esenia C. Steckmest.

 

26-12-2014-DiasporaMD-Craciun_Norvegia-moldovenii la masa de sarbatoare

 

 

Sursa material/foto: Moldova.ORG

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter