Mitropolia Ardealului a început procedura privind CANONIZAREA părintelui Arsenie Boca


Mitropolia Ardealului, dar și Episcopia Devei și Hunedoarei au început demersurile pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca.

Astfel, s-a stabilit o comisie care va analiza viața Părintelui Arsenie, scrierile și activitatea acestuia. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că primul pas pentru canonizare, respective, existența unei evlavii populare, a fost pus în practică.

Anual, sute de mii de români merg la mormântul Părintelui Arsenie Boca pentru a se ruga. De asemenea, cărțile sale, dar și icoanele cu chipul părintelui sunt la mare căutare.

Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că trebuie făcută o distincție între credința autentică și superstiție.

„Putem vorbi de un fenomen al evlaviei populare, dar trebuie sa facem distinctie intre evlavia autentica si superstitia, bigotismul multora dintre cei care merg la mormant. Parintele Arsenie Boca a fost cel mai mare contestatar al pseudomisticismului”, a spus el.

După ce va întocmi dosarul, acesta va fi înmânat Sfântului Sinod, unde se va lua decizia.

Procesul poate fi îndelungat.

În acest moment, există o petiție online pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca, pe care o puteți accesa sau citi AICI

 

 

Urmăriţi şi un reportaj realizat de PRO TVCe sanse sunt ca Arsenie Boca sa fie canonizat de Biserica Ortodoxa Romana.

Credinciosii au primit in sfarsit vestea buna

 

 

A se vedea şi:

Au început demersurile pentru canonizarea celui pe care îl iubeşte toată România, Arsenie Boca

Crucea la care se ruga Părintele Arsenie Boca în închisoare a fost descoperită după 68 de ani

 

 

Sursa material: ActiveNews

Sursa foto: Radio Reşiţa

Sursa video: PRO TV

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter