Mircea Drăgan, regizorul filmului „Ştefan cel Mare” – Cetățean de onoare al jud. Suceava!!!


Regizorului și scenaristului Mircea Drăgan i s-a conferit titlul de ”Cetățean de onoare al județului Suceava’, diploma fiindu-i înmânată de șeful administrației județene, Ioan Cătălin Nechifor, după ce, în ședința deliberativului de luni, aleșii județeni au votat în unanimitate o hotărâre în acest sens.

Mircea Drăgan a fost la reuniune împreună cu soția sa, Ioana, și a mulțumit pentru onoarea de a i se acorda acest titlul.

În discursul său, regizorul a evocat personalitatea popularului actor Gheorghe Cozorici, născut în comuna suceveană Arbore, pe care l-a distribuit în rolul voievodului Ștefan în filmul ”Ștefan cel Mare — Vaslui 1475”.

Mircea Drăgan a spus că deține drepturile de autor pentru toate filmele sale, iar CJ Suceava le va putea folosi gratuit ”când vor, cât vor și unde vor”, pentru promovarea activităților de orice tip.

”Închei cu mulțumirea mea profundă, pe care o văd, totodată, ca pe o recunoaștere, poate puțin tardivă, dar binevenită pentru cei care mai supraviețuim, a cinematografiei române care a realizat de-a lungul timpului epopeea istorică a poporului român”, a spus Drăgan.

Președintele CJ Suceava a apreciat că Mircea Drăgan a avut ”o contribuție excepțională la cultivarea spiritului românesc”, promovând imaginea județului Suceava și a personalității domnitorului Ștefan cel Mare.

”Suntem onorați și mândri să facem parte din acest proiect prin care, în sfârșit, ajungem în timpuri în care promovăm adevăratele valori, adevărata elită a statului român. Au fost poate prea mulți ani în care pseudopersonalitățile au ocupat o mare parte din scena publică”, a spus rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, prof univ dr ing Valentin Popa, prezent la eveniment.

 

Actorul sucevean Gheorghe Cozorici în rolul lui Ştefan cel Mare din filmul omonim de Mircea Drăgan (1975)

 

 

 

FlacăraTV recomandă şi:

Filmul „Ştefan cel Mare” de Mircea Drăgan (marea biruinţă de la Vaslui, 10 ianuarie 1475)

 

 

Sursa material: AGERPRES / Silvia Marcu

Sursa foto: AGERPRES / Angelo Brezoianu

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter