Ministrul lituanian de Externe: Ţi se face greaţă, Occidentul îşi tot exprimă îngrijorările, iar agresiunea Rusiei continuă


Liderii Occidentului ştiu foarte bine cine este în spatele războiului din Ucraina, dar încă nu reusesc sa spuna lucrurilor pe nume, să acționeze decisiv și să nu mai puna eterna placă cu „exprimarea îngrijorarilor”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius, într-un interviu pentru „Vocea Americii”.

„Parea ca ne-am inteles cu totii cu privire la noi sancțiuni în cazul în care conflictul crește. Dar când acest lucru se întâmplă, unii colegi constata ca ceva lipsește, parca asteapta ca altceva sa se întâmple. Atunci haideti sa ne exprimam ingrijorarea, ca unii sunt foarte priceputi sa faca asta, în timp ce altora deja li se face greaţă. Cât timp o vom mai exprima (ingrijorarea n.r.)?”, se intreaba diplomatul.

De exemplu, statistica ONU. De la începutul războiului din Ucraina, în cadrul ONU au avut loc exact 30 de întruniri pe tema Ucraina, dar niciuna nu a adus la vreun rezultat.

„La ce bun atatea reuniuni oficiale şi strângeri de mâni?, întreaba Linkevičius. Se creaza iluzia unui progres, dar, în același timp, continuă agresiunea”.

Comentând acțiunile Rusiei, el a mai spus că nu înțelege acțiunile lui Vladimir Putin.

În fapt, politica sa nu este în avantajul Rusiei. „Din punct de vedere economic, este un drum al pierzaniei. Valuta şi investiile se prăbuşesc, nu există perspective de dezvoltare şi nici culturală. Dacă înainte se vorbea despre unitatea slavilor, după Ucraina nimeni nu deschide acest subiect…”, – a declarat șeful diplomației lituaniene.

 

FlacăraTV recomandă şi:

Campania BOICOTEAZA RUSIA. Retorica războiului şi agresiunea rusească. Cumpărând combustibili din Rusia, finanţăm războiul

 

 

 

Sursa material: Pagina de Rusia / Oleg Cojocaru

Sursa foto: Transmedia

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter