Ministrul de Externe din Danemarca: Vom lupta ca ocupaţia rusească din Ucraina şi Moldova să nu fie legalizată


Sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui menținute până se rezolva situația din Ucraina, iar în lipsa unor progrese trebuie să fie inăsprite, a declarat ministrul danez de externe Martin Lidegaard, potrivit Gruzia Online.

Aflat intr-o vizita la Tbilisi, ministrul danez a declarat că problema ocupație rusesti nu vizeaza doar Georgia. Potrivit lui, cu aceeasi problema se confruntă astăzi Republica Moldova și Ucraina.

Șeful diplomatiei Danemarcei considera ca sanctiunile împotriva Rusiei trebuie să fie aspre, iar în caz de rezultat negativ, sancțiunile ar trebui să fie si mai inasprite.

„Republica Moldova și Ucraina se confruntă cu aceeași problemă. Este inacceptabil. Vom lupta ca ocupaţia (ruseasca -n.r.) sa nu fie legalizata. Cu mana dura vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, iar dacă nu vom vedea rezultate pozitive, vom mari sancțiunile. UE nu este o organizatie militara. Putem fi parteneri puternici pentru Rusia, dar nu pe fondul ocupatiei ilegale a unui număr de țări”, – a mai spus Lidegaard.

 

 

Sursa material: Pagina de Rusia

Sursa foto: www.paginaderusia.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter