Mihai Eminescu omagiat la Bruxelles de actorul Nicolae Jelescu şi rapsodul Grigore Leşe


Cunoscutul actor din Moldova, Nicolae Jelescu, va susţine astăzi, 15 ianuarie 2016, la Bruxelles, un recital de versuri din creaţia Poetului poeţilor, Mihai Eminescu, precum şi din cea a îndrăgitului scriitor, Grigore Vieru, care a dedicat mai multe poeme de referinţă geniului de la Ipoteşti.

Nicolae Jelescu este director artistic al Teatrului poetic „Alexei Mateevici” din Chişinău.

Evenimentul va avea loc astăzi, ora 18.30, la Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, în cadrul unui spectacol comun cu interpretul de muzică folclorică românească, Grigore Leşe.

Potrivit Institutului Cultural Român la Bruxelles, spectacolul se încadrează în seria de evenimente organizate de ICR în lume în cinstea Zilei Culturii Naţionale, celebrată atât în România cât și în Republica Moldova în 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu.”

Adresa Ambasadei R. Moldova în Regatul Belgiei: av. Franklin Roosevelt 57, 1050 Bruxelles

 

FlacăraTV vă îndeamnă să-l ascultaţi pe actorul Nicolae Jelescu, alături de artista Aurica Basarabeanca, în această minunată lucrare muzicală, scrisă de tânărul compozitor Adrian Beldiman pe versurile poetului nepereche, Mihai Eminescu.

 

Basarabeanca feat. Nicolae Jelescu: „Floare albastră”. Music Adrian Beldiman

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: ICR Bruxelles

Sursa video: YouTube / Aurica Basarabeanca

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter