Mesajul Consulului român la Cernăuți, Eleonora Moldovan, de Ziua Națională a României și PROGRAM


La Consulatul General al României la Cernăuți s-a desfășurat o conferință de presă cu prilejul Zilei Naționale a României. La conferință a participat presa de limbă română din regiunea Cernăuți și Ucraina, care a avut un dialog transparent și sincer cu reprezentanții misiunii diplomatice românești acreditate la Cernăuți – informează BucPress.

Doamna Consul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, a făcut un bilanț al relațiilor româno-ucrainene din ultimul an, conturând aspectele culturale, istorice, sociale și economice ale evoluției proceselor regionale în zona transfrontalieră Cernăuți-Suceava. Excelența Sa a precizat că relațiile bilaterale cunosc o dezvoltare pozitivă, iar comunitatea românească din regiunea Cernăuți continuă să realizeze proiecte culturale de excepție.

Mesajul de felicitare a doamnei Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți cu prilejul Zilei Naționale a României și un scurt bilanț al activităților social-politice, culturale și diplomatice din ultimul an poate fi audiat în playerul AUDIO alăturat.

 

ziua-nationala-a-romaniei-la-multi-ani-romania

 

Ziua Națională a României la Cernăuți – PROGRAM de 1 Decembrie 2016

Consulatul General al României la Cernăuți organizează o serie de manifestări de 1 Decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Astfel, joi, 1 decembrie 2016, de la ora 10.00, in Catedrala Sf. Duh din Cernăuți va fi oficiat un Te Deum întru cinstirea eroilor Neamului, potrivit tradiţiei bisericeşti şi hotărârii Sfântului Sinod.

Începând cu ora 11.30, la Muzeul de Artă din Cernăuți are loc vernisajul Expoziției „Mănăstirile din nordul Bucovinei în fotografii”, aparținând artisutului bucovinean Vasile Paladean.

Oficialii români au programat, de asemenea, depuneri de flori – ora 13.00, la monumentele lui Mihai Eminescu și Taras Șevcenko, în centrul orașului Cernăuți.

Cu ocazia împlinii a 98 de ani de la Marea Unire din 1918, începând cu ora 14.00, Teatrul Academic Muzical-Dramatic „Olga Kobileanska” va găzdui un concert extraordinar, la care vor participa ansamblul folcloric „Hora” din comuna Vlăsinești, Maria Iliuț și ansamblul etnofolcloric „Crenguța de iederă”, precum și grupul folcloric „Ai lui Ștefan noi osteni” din Vicovul de Sus, intrarea publicului fiind liberă.

 

Sursa material: Radio Cernăuți

Sursa foto: BucPress.eu   

 

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] Mesajul Consulului român la Cernăuți, Eleonora Moldovan, de Ziua Națională a României și PROG… […]

  2. […] Mesajul Consulului român la Cernăuți, Eleonora Moldovan, de Ziua Națională a României și PROG… […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter