Marea schimbare! Moscova dirija Moldova prin telefonul roşu, iar unii europeni – prin feisbucuri…


Căutare disperată de voturi pentru noul guvern de la Chişinău… Se vede treaba că comuniştii (ce frumoasă cacofonoie!) cer prea mult şi cât mai pe-ascuns de bobor, de aceea s-a recurs la presiuni ieftine peste electoratul românesc şi PL, venite dinspre Bruxelles.

După protestele de ieri ale Tinerilor Moldovei contra alianţei monstruoase PLDM-PDM-PCRM, ignorate sau denaturate de presa înregimentată politic, iată că, astăzi, au şi sosit mesajele salvatoare de imagine (aşa cred ei!) din partea a două partide europene, care salută crearea la Chişinău a Alianței pentru Moldova Europeană PLDM-PDM(-PCRM): Partidului Popular European, înfrăţit cu PLDM, şi Partidul Socialiştilor Europeni, întovârăşit cu PDM.

De veţi citi atent mesajele de mai jos, atunci veţi observa şi dvs că parcă ar fi scrise la Chişinău de aceleaşi persoane (stil + sens), or, europenii bine crescuţi nu folosesc un asemenea limbaj – sinonim cu ingerinţa în treburile interne ale altei ţări.

Dacă şi Televiziunea Naţională (vedeţi min. 05:20 al ediţiei Mesager de la ora 19:00, 26-01-2015) a prezentat acest obrăznicuţ mesaj, postat pe facebook de Joseph Daul (PPE), drept poziţie oficială a Uniunii Europene, atunci este clar cu ce scop a fost transmis publicului din R. Moldova, care şi aşa este manipulat, dezorientat, scârbit de gestul PLDM şi PDM de a pactiza cu comuniştii, contrar promisiunilor lor electorale şi votului nostru.

 

Mesajul Preşedintelui PPE, Joseph Daul, postat pe facebook:

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, salută constituirea ”Alianței pentru o Moldovă Europeană” și angajamentul PLDM și al PDM de a-și asuma împreună responsabilitățile guvernamentale.

Totodată, oficialul european regretă decizia Partidului Liberal de a se sustrage de la datoria ce îi revenea şi nu a lăsat drept alternative decât un guvern minoritar sau alegeri anticipate care ar fi scufundat țara într-o criză politică profundă și condamnat viitorul politic al Republicii Moldova.

O declaraţie în acest sens a fost postată de Joseph Daul pe pagina sa de facebook.

Tot acolo, preşedintele PPE a făcut un apel către PLDM și PD să constituie în timpul cel mai scurt posibil un guvern „care va ști să îi reunească în cadrul Parlamentului, trecând peste frontierele partizane, pe toți cei care cred în viitorul european al Moldovei și care doresc să contribuie la succesul țării”.

„Moldova nu mai are timp de pierdut pentru a realiza reformele indispensabile care să o apropie și mai mult de Uniunea Europeană. Moldova poate conta pe susținerea Europei”, a scris în încheiere preşedintele PPE.

 

Mesajul Preşedintelui PES, Sergei Stanishev:

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) a salutat crearea Alianţei Politice pentru o Moldovă Europeană.

Într-un mesaj lansat astăzi, 26 ianuarie, preşedintele PES, Sergei Stanishev, îşi exprimă speranţa că Alianţa Politică pentru o Moldovă Europeană va reuşi în scurt timp să formeze un Guvern progresiv pro-european de care Republica Moldova are nevoie.

“A fost nevoie de două luni pentru a obține acest rezultat important și este regretabil că Partidul Liberal nu a fost suficient de flexibil pentru a rămâne în coaliția pro-europeană. Aceasta în situaţia când poporul Republicii Moldova are nevoie de lideri politici care să pună deoparte disensiunile şi să lupte împreună pentru o viață mai bună a cetățenii lor”, a spus liderul european, care a adăugat că ”este timpul să înceapă lucrul la reforme extrem de necesare pentru țară”.

 

Recomandăm domnilor europeni, Joseph Daul şi Sergei Stanishev, să-şi tragă la ei în ţară o guvernare calică şi coruptă ca şi cea din R. Moldova, cooptându-i în cele mai înalte funcţii pe liderii Alianţei de la Chişinău. Suntem gata să le dăm şi un bonus: pe specialistul Igor Doron, care-i tot socialist şi tare popular…  Că pe noi, cei din R. Moldova, ne costă prea scump!

 

 

Sursa material: FlacăraTV

Sursa mesajelor: Moldova.ORG www.moldova.org 

Sursa foto: Partidul Socialiştilor Europeni

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter