MAE rus cu prăjina… Atacă declaraţia lui Victor Ponta privind posibila Unire a României şi R. Moldova în 2018


Ministerului rus de Externe reacționează dur în urma declarațiilor pe care premierul Victor Ponta le-a făcut la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia, privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România.

„Rusia este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, anunţă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat oficial citat de site-ul agenţiei Itar-Tass, potrivit Mediafax.

„După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării «celei de-a doua mari uniri» până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova„, precizează diplomaţia rusă.

Mai mult, Ministerul rus de Externe cere inclusiv o reacţie din partea Uniunii Europene, dar și o poziție a autorităților de la Chișinău.

CITEȘTE ȘI INFRASTRUCTURĂ. PONTA: SUNT CONVINS CĂ ÎN 2018 VOM FI UNIŢI cu Republica Moldova ŞI PRIN INFRASTRUCTURĂ

„Aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să analizeze în mod adecvat aceste declaraţii. Sperăm, de asemenea, că va exista o reacţie corespunzătoare din partea Bruxellesului şi a capitalelor statelor europene”, încheie Ministerul rus de Externe.

Reacția Rusiei survine în urma mesajului transmis de premierul Victor Ponta, pe 12 septembrie, în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia: „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a afirmat Victor Ponta.

AICI poate fi vizionată o secvenţă din declaraţia făcută de prim-ministrul Victor Ponta la Alba Iulia

AICI poate fi citit comunicatul oficial (numit “comentariu”) al MAE de la Moscova (în limba rusă)

 

Sursa material: DeCenews

Sursa foto/video: www.dcnews.ro / www.primatv.ro

 

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter