Londra. Protest al românilor în fața sediului televiziunii Channel 4 şi filmul cu bucluc, despre ţigani


Câteva sute de români stabiliți în Marea Britanie au protestat duminică, 22 februari, la Londra, în fața sediului postului TV Channel 4, nemulțumiți de modul în care jurnaliștii acestei televiziuni au prezentat comunitatea românească.

Este o reacție la un controversat documentar de televiziune, al cărui prim episod a fost difuzat deja, informează Radio România Actualități.

„Protestul tăcerii” a fost convocat pe Facebook, după difuzarea la începutul săptămânii a unui prim episod al documentarului intitulat ‘Romanians are coming’ (Sosesc românii).

Channel 4-proteste la LondraComunitatea românească este nemulțumită că producătorii documentarului au ales să prezinte poveștile a trei români stabiliți în Marea Britanie și care trăiesc la limita sărăciei, fără un loc de muncă stabil, fără a se integra și care reprezintă cazuri izolate.

Ministerul român al Afacerilor Externe a subliniat, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES, că primul episod din reportajul difuzat pe 17 februarie de canalul tv Channel 4 despre românii din Marea Britanie nu este reprezentativ pentru comunitatea românească din această țară, ilustrând doar un segment social redus ca număr.

În urma publicării sumarului de prezentare a reportajului, la instrucțiunile conducerii MAE, ambasadorul României la Londra a transmis imediat o scrisoare producătorului emisiunii de la acest canal TV privat, Katie Buchanan, „exprimând surprinderea și dezamăgirea cu privire la conținutul mesajului de promovare care nu reflectă imaginea corectă a comunității de români din Marea Britanie”, anunță MAE.

 

Channel 4-pt romani-captura-17-02-2015

 

 

Acesta este filmul documentar The romanians are coming (episodul 1) cu bucluc, realizat de Televiziunea Channel 4 de la Londra:

 

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Gabriela Ionescu

Sursa foto: Facebook

Sursa video: YouTube

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter