Limba română pentru copiii Diasporei, la Chișinău a fost aprobat în premieră un Curriculum


„Curriculumul la limba română pentru copiii din diaspora” a fost aprobat la ședința Consiliului Național din 6 iulie 2017. E o premieră pentru Republica Moldova și Diaspora ei!

Programul de predare-învățare a limbii române, conceput de Alexandra Barbăneagră, Lucia Cucu, Ala Zavadschi, Liuba Petrenco, Sabina Corniciuc (ANTEM), este adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, din familii mixte sau reintegrate din diasporă, cu un nivel minim/diferit de cunoștințe, care doresc să însușească limba română, prin cultură și civilizație, în cadrul unui învățământ non-formal, se arată în comunicatul Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Guvernului de la Chișinău.

Curriculumul poate fi utilizat de formatorii din diasporă pentru activități educaționale de predare-învățare a limbii române. Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba română, dar cel mai important de comunicare în limba română ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

„Curriculumul la limba română pentru copiii din diaspora” poate fi accesat AICI 

 

Mai multe detalii și anunțuri importante despre instruirea profesorilor și despre Centrele Educaționale din Diasporă găsiți pe pagina BRD

 

 

Sursa material: Flacăra TV

Sursa foto: BRD.gov.md

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter